Germania ne calcă din nou în picioare, cum a făcut și în ’39?

La 23 august 1939 de șeful guvernului și ministrul de externe a URSS Viaceslav Molotov și ministrul de externe german Joachim von Ribbentrop, în prezența lui Stalin, a fost semnat Pactul Ribbentrop-Molotov, cunoscut și ca Pactul Stalin-Hitler. Prin acest pact, despre care puteți citi mai multe pe wikipedia, Basarabia română a fost cedată rușilor. Mai bine zis, Basarabia a fost dată în schimbul Poloniei, dar și ca promisiune că Germania renunță la orice interese cu privire la Europa de Sud-Est.

În prezent, anul 2017, reprezentanții Ambasadei germane la Chișinău au efectuat o vizită la Tiraspol, acolo unde și-au afișat drapelul de stat alături de cârpa dungată a regimului separatist din stânga Nistrului:

Fotografia postată de Corneliu Gandrabur.

Afișarea drapelului de stat al Germaniei alături de cel al regimului criminal de la Tiraspol este o sfidare a intereselor Statului Suveran și Independent Republica Moldova. Totodată, este o sfidare a integrității teritoriale a țării noastre.

Eu sper că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene o să reacționeze în privința acțiunilor Ambasadei Germaniei de la Chișinău. În cazul dat se cere măcar un ”dat din deget”, iar la următoarea acțiune de sfidare de acest gen… poate de solicitat schimbarea Ambasadorului!

Distribuie acest articol