Gata cu monopul! ARKIA Israeli Airlines deschide cursa Chisinau-Tel Aviv

Dupa cum am scris anterior, incepand cu luna iunie 2018 de pe Aeroportul Chisinau urmeaza sa fie operata o noua cursa avia, si anume Chisinau-Tel Aviv, Israel, fiind astfel demontat monopolul instituit prin Acord/HG si mentinut de Guvernul PLDM.

Dupa cum informeaza oficial.md, operatorul de zbor o sa fie o mare companie din Israel – ARKIA Israeli Airlines.

Eliminarea monopolului este un pas mare in domeniul aviatic. Totodata, agentiile de turism din ambele State pot stabili deja relatii si pot forma pachete interesante, pentru ca Israel este si o sa ramana tot timpul o destinatie turistica extrem de solicitata. Eu am fost, deci stiu ce scriu.

Ce tine de interese si tot asa mai departe, trebuie sa adaug si urmatoarele. Cateva zile in urma, cand a fost abolit monopolul, m-am gandit ca sunt promovate interesele FlyOne, pentru ca ar fi compania avia detinuta de Plahotniuc, dupa cum a scris presa “libera si independenta”. Insa astazi am aflat ca Pavel Filip nu a promovat compania detinuta de catre ministrul Justitiei, respectiv “controlata” de Presedintele PD. Deci aici observ o lipsa totala de promovare a unor interese de grup, ceea ce este de apreciat, iar Guvernul Filip merita aplauze.

Distribuie acest articol