FOTO. Mii de orheieni s-au distrat ieri pe noua plajă din localitate, pe când chişinăuenii mai au de așteptat ”10 ani de realizări”!

Ieri la Orhei a fost din nou sărbătoare, pe când locuitorii capitalei administrative a țării așteaptă de câțiva ani de zile un așa eveniment de anvergură pe malul Lacului ”Valea Morilor”, însă pentru care mai au de răbdat vreo ”10 ani de realizări”.

Așadar, după ce la mijlocul lunii iunie s-a dat în eter despre lucrările avansate din jurul lacului din Orhei (vezi aici), ieri peste 20 de mii de localnici au fost prezenți la inaugurarea plajei și zonei de odihnă-agrement.

Mai multe fotografii de la eveniment pot fi văzute pe siteul oficial al Primăriei Orhei – www.orhei.md, dar și pe Facebook.

După deschiderea plajei, dar și după renovarea totală a străzii care duce în direcția lacului, cei din Orhei se pot lăuda din nou cu primarul lor și cu administrația votată în anul 2015. Or, dacă am face o analiză profundă a schimbărilor din oraș, precum și câte evenimente au fost organizate la cel mai înalt nivel, cu siguranță ei pot zice că adevărata capitală a Moldovei poate fi strămutată cu ușurință în apropierea Codrilor, la Orhei.

Noi, care locuim în Chișinău, nu putem decât să fim invidioși pe orheieni, pentru că locuitorii de aici au votat partide și figuri politice, iar cei din Orhei au votat o persoană care se ține acum de fiecare cuvând spus în timpul campaniei electroale.

Pentru a compara administrația de Orhei cu asta de la Chișinău este suficient să analizați fiecare lucrare făcută în ambele orașe-municipii. Astfel, la Orhei drumurile sunt reparate deja cu forțele proprii, iar la Chișinău sunt angajate firme falimentare, burdușite cu interese și ”otkaturi”. La fel, ce ține de tema lacurilor, meționez că Lacul ”Valea Morilor” a fost distrus de Chirtoacă și ținut în mocirlă câțiva ani, pe când la Orhei totul a decurs în doar în câteva luni. Totodată, atrag atenția și asupra faptului că că lucrărilor din jurul lacului din Chișinău până acum nu au fost încheiate, dar la Orhei sunt deja amplasate șezlongurile și umbrelele, iar pentru cei mici au fost amenajat un loc de joacă fără taxe.

Dacă tot sunt la tema proiectelor sociale, amintesc și despre renovarea Parcului din Orhei, care la fel era uitat de fostele administrații locale. Noroc de Șor, pentru că totul începea să degradeze a doua sau chiar a treia oară în toată localitatea din apropierea frumoșilor Codri seculari.

Foto de la eventul de ieri:

Distribuie acest articol
One Comment