După 25 de ani de ”negocieri”, astăzi Moldova și-a restabilit controlul la frontiera de stat pe segmentul transnistrean

După 25 de ani de ”negocieri” și discuții inutile la sediul OSCE din Chișinău, astăzi Republica Moldova, care este un Stat Independent și Suveran, recunoscut pe plan internațional, și-a restabilit controlul la frontiera de Stat pe segmentul transnistrean, iar în scurt timp urmează să fie inaugurate și alte puncte de control comun la frontiera moldo-ucraineană.

Sincere felicitări conducătorilor organelor de frontieră din Moldova și Ucraina, dar și premierului Pavel Filip, care a avut curajul să pună în aplicare principiul teritorial al Republicii Moldova, ceea ce nu au făcut premierii aflați în funcție din 1992-prezent, nici chiar oracolul milionar din privatizări Ion Sturza, la fel cum nu au mișcat nici măcar un deget Vlad Filat sau Valeriu Streleț.

Începând de astăzi, deși nu o să fie ușor, Moldova are un stâlp de frontieră pe segmentul transnistrean, iar amenințările porcului de Rogozin pot fi puse doar la fundul lui Igor Nicolaevici.

***

Foto de mai sus este o făcătură în Photoshop, pentru a reprezenta situația de fapt. După cum puteți vedea, pe imaginea de sus este o strângere de mâini peste harta teritoriului separatist controlat de ruși, care totodată demonstrează că Moldova nu se teme de ocupanții ruși din stânga Nistrului.

Distribuie acest articol