Doi ministri PLDM si unul PD poarta vina pentru taierea fondurilor europene in justitie

Cine sunt ministrii care trebuiau sa faca reforme in justitie in perioada 2014-2015?

Iata lista:

1. Oleg Efrim, PLDM (mai 2013-feb 2015)

2. Vladimir Grosu, PLDM (feb 2015-iul 2015)

3. Vladimir Cebotari, PD (iul 2015-pana la sfarsitul anului 2015)

Deci scorul este de 2:1. Mai simplu: PLDM a guvernat MJ timp de 19 de luni, iar PD doar 5 luni din toata perioada in care urmau sa fie efectuate reformele promise in fata europenilor. Ce au facut ministrii lui Filat? Nimic! Nu a facut nici Cebotari mai mult decat ei, chiar daca a avut doar cateva luni!

Desigur, aceasta informatie nu o sa fie bagata in presa BEM.

De fapt nici Maia Sandu nu o sa mentioneze ca UE a taiat fondurile anume pentru mimarea reformelor de catre Vlad Filat si PLDM!

Ca sa fie clar: azi UE a anuntat ca taie niste fonduri destinate reformei justitiei din RM. Au taiat banii anume pentru esecul din perioada 2014-2015, adica exact perioada cand PLDM inca mai era pe cal alb, iar Filat spunea ca este Nr.1.

“UE a urmărit îndeaproape procesul de reformă și a remarcat faptul că autoritățile moldovenești au manifestat un angajament insuficient de reformare a sectorului justiției în 2014 și 2015. Cu o alocare insuficientă a fondurilor și a personalului, reformele necesare nu au fost realizate. Ca urmare, progresul nu a fost suficient.”, transmit europenii.

Comunicatul este aici: https://eeas.europa.eu/delegations/moldova/33723/moldova-eu-cuts-budget-support-programme-justice-reforms_en

Distribuie acest articol