Dl Victor Micu a fost numit judecător la CSJ. Dle Președinte, felicitări!

Dl Victor Micu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a fost numit judecător al Curții Suprem de Justiție. Cu această ocazie, pentru că și eu sunt justițiabil, transmit sincere felicitări dlui Președinte, precum și îi doresc succes & răbdare în noua funcție!

Să fii judecător la Curtea Supremă de Justiție nu este pe atât de ușor pe cât să fii judecător în prima instanță. Asta e părerea mea. Or, din practica de până acum, anume la Înalta Curte se pune ultimul punct pe ”i” în multe cazuri penale și civile, dar acest punctișor are o încărcătură enormă de responsabilitate în fața tuturor părților și participanților în proces.

În partea ce ține de CSM, vreau să accentuez faptul că, deși există critici (fără de astea nu schimbi nimic), dl Micu a pus umărul la procesul de resuscitare a justiției. Din nefericire, pentru că altfel nu se poate, dlui a avut și câteva piedici birocratice, inclusiv umane, motiv pentru care, dacă să fiu sincer, nu i se pot imputa anumite nereușite.

În primul rând, în partea ce ține de administrarea CSM, vreau să accentuez faptul că activitatea acestei instituții a devenit mult mai transparentă de când dl Micu a devenit Președinte. La caz, menționez că înainte ședințele Consiliului practic erau „secrete”, dar acum sunt online, inclusiv pe internet.

Totodată, ce ține despre avere, accentuez faptul că dl Micu deja a fost „cercetat” de către jurnaliștii de la Ziarul de Gardă, iar aceștia nu i-au găsit în garaje mașini scumpe, dar nici case și apartamente la preț de palate.

În această ordine de idei, o să fiu bucuros de orice decizie corectă și irevocabilă semnată de către noul judecător al Curții Supreme de Justiție, mai ales dacă aceasta o să fie în folosul întreprinderii pe care o conduc acum, proprietate de Stat în proporție de 60,4% acțiuni.

Foto: realitatea.md

Distribuie acest articol