De ce caloșarul Sturza nu-și bagă nasul în alta parte?

Azi dimineata am citit pe independent.md o “reactie dura” in privinta retragerii Primariei Orhei din componenta organizatiei politice CALM (Congresul Autoritatilor Locale din Moldova). Respectiva ingrijorare a fost expusa de Ion Sturza, omul care urma sa devina premierul Topilor, al lui Filat, Lucinschi si Platon.

In mod normal, pentru ca altfel nu poate fi, fostul premier ar trebui sa-si bage nasul in alta parte. Or, daca nu are de lucru si nici batai de cap in privinta afacerilor sale, nu ar strica sa-si faca la Bucuresti un club al bagatorilor in seama, iar in cercul acesta sa discute despre cum au jefuit Moldova cat au fost la putere. Da, in club sa fie bagati feciorii lui Peotr Lucinschi, inclusiv Peotr Smecherilovici, Topii, Filat (poate sa asiste prin corespondenta), precum si alti indestulati de la țîța guvernarii. Doar se stie ca aceasta hunta a stat cu mana pe pulsul banilor de la Buget, iar grosul otkaturilor a mers anume la ei. Apropo, sa nu uitam ca Sturza si Filat au fost principalii figuranti ai privatizarilor in masa. Anume ei doi au fost actorii care au distrus mai multe intreprinderi de stat, iar pe unele le-au vandut cu bani marunti.

Ce tine de CALM – aceasta oganizatie din start a fost una cu inclinatii politice. Probabil acum se culca deja sub finantatorii de la Frankfurt, iar Sturza este suparat ca Orheiu nu o sa mai cotizeze la intretinerea cuiva implicat in lupta stupida dintre putere si “opozitie”.

Este de mentionat faptul ca, aceasta organizatie CALM are menirea statutara sa sustina autoritatile publice locale, nu sa faca politica. Insa, pentru ca la noi se obisnuieste, conducerea institutiei a incurcat notiunea de “politici” cu aia de “politica”. Anume aceasta incurcatura a deviat activitatea CALM, respectiv nu mai este rostul de ramas in calitate de membru si de intretinut anumite interese obscure. Mai bine sa-i cotizeze Sturza si Topii daca au un asa mare interes.

Apropo, 10000 lei pe an, achitati in calitate de cotizatie pentru CALM, pot fi cheltuiti pentru amenajarea unui loc de joaca pentru copiii orheienilor. Ar fi un lucru cu mult mai apreciat!

In acest context, vreau sa-i recomand oracolului de la Bucuresti sa-si tina limba dupa dinti, pentru ca nu a fost mai breaz cand a fost la putere. Desi a fost premier vreo 6 luni, oricum nu se stie nici macar despre un razultat bun. De el se stie doar de rau, doar despre privatizari si despre plata pensiilor in galoși. Acesta a fost Ion Sturza, marele sfatuitor contemporan.

Apropo, lui Sturza îi este ușor sa comenteze pe Facebook. Poate vine in MD sa investeseaca bani in tara care a dus-o de rapa? El nu a investit nici 10 mii lei pentru oameni!

Ce tine de Aeroportul Chisinau – Sturza ar trebui sa beleasca ochii si sa vada ce lucrari au fost facute acolo. Toate aceste modernizari nu ar fi fost posibile daca pana acum erau la conducere tot reprezentantii Statului. Pista renovata, peron nou, sala plecari extinsa, sala sosiri modernizata si extinsa, parcare multietajata, mai multe puncte de lucru pentru imbarcare, toate astea au fost facute anume de reprezentantii lui Sor, nu de Ministerul Transporturilor si nu de alti reprezentanti ai clanului din care face parte si oracolul mayaș Sturza. Iata realizarile concrete sunt principalele contraargumente pentru marele “investitor” de la Bucuresti.

Distribuie acest articol