De ce Nastase a protestat până a făcut pe el?

Astăzi s-a pus punct dezbaterilor îndelungare despre modificarea sistemului electoral, respectiv Parlamentul Republicii Moldova a realizat în sfârșit doleanța electoratului liberal-democrat, dar și solicitările de anul trecut ale Platformei Demnitate și Adevăr, care solicitau în unison alegerea deputaților prin vot mixt.

Însă, deși au avut acest deziderat în privința modificării sistemului electoral, organizând în acest sens colectări de semnături și proteste stradale, astăzi Andrei Nastase și-a dat duhul politic și apele propagandistice. A făcut-o la propriu, după cum puteți vedea în materialul jurnalistic publicat aici.

Știți de ce Andrei Nastase a devenit astăzi neros încât i-au curs rândurile de transpirație până în ciorapi? În locul lui oricine și-ar fi udat pantalonii, pentru că el a protestat astăzi împotriva celor solicitate chiar de protestatarii lui în iarna anului 2016, tot în PMAN. Atunci, după cum puteți vedea și pe youtube, reprezentanții platformei fără demnitate și adevăr cereau: 1. alegerea deputaților prin vot direct; 2. destituirea deputaților prin referendum.

Așa cum v-am scris mai sus, deși este un paradox, astăzi Andrei Nastase a organizat un protest de nivelul plintusului, un protest împotriva propriilor demersuri și manipulări politice. Mai întâi a chemat oamenii anul trecut să voteze public în favoarea votului mixt, dar acum a chemat masele să se bată între ele.

Că dacă tot suntem la tema protestatului până la umezeală, am și eu câteva întrebări pentru Andrei Nastase. În primul rând, aș vrea să-l întreb dacă are anulat votul stradal de anul trecut în favoarea modificării sistemului de vot (?). A doua întrebare, care este strâns legată de prima, ar fi despre împuternicirile în vederea protestării împotriva introducerii votului mixt (?).

Pot să vă spun de pe acum, că Nastase nu are răspuns nici măcar la o întrebare. Iată anume din acest motiv a început să i se umezească fundul la propriu și figurat. Dar, eu sper că aceste derapaje politice, admise tot mai des de către Nastase & Co, vor fi puternic taxate în timpul campaniei electorale. Astăzi, cel puțin, este clar că Nastase este un politician făcut în pantaloni. Mâine o să aflăm că mai sunt de genul lui. Însă, precum este predestinat, până atunci Moldova o să meargă mai departe, indiferent dacă în stradă vor fi sau nu pișărcoși politici de genul eroului acestui articol.

Mai pe scurt, cum spune Cheianu, reiterez: Nastase a protestat astăzi împotriva voinței propriului electorat. Punct.

O zi bună, dar și pace în țară până la alegerile parlamentare mixte!

Distribuie acest articol