De ce Maia Sandu insista sa faca alianta cu Nastase?

Cateva saptamani in urma Nastase era omul care insista sa faca alianta cu Maia si PAS, iar acum Sandu este politiciana care vrea cu insistenta sa se intorloace cu Andrei si Platforma DA. De ce?

Probabil multi sunt in cautarea unui raspuns, inclusiv electoratul PAS si sustinatorii Maiei Sandu, in special acei oamen care inteleg foarte clar, ca partidul condus de fosta ucenica a lui Vlad Filat o sa fie nimicit de Platforma DA a mafiotilor Topa, condusa aici de Andrei Nastase si hunta. Dar, totusi, care este motivul insistentei privind crearea aliantei PAS-DA?

Cu siguranta Maia Sandu intelege ca nu va reusi nimic fara o acoperire mediatica. Ea stie ca Plahotniuc si PD au un holding intreg, Dodon si-a tras cateva redactii, iar unica sansa pentru PAS este Jurnal Trust Media, care chipurile ar trebui sa-i faca publicitate pe gratis 24 ore pe zi, 7 zile pe saptamana, 365 de zile pe an, si toate astea fara un abonamentul de 40000€/luna, asa cum achita Renato Usatii. Sandu intelege si faptul ca Filat nu mai are acces la conturile din offshore si nici la alte surse de bani, ea stand si acum la mila PLDM, adica la acele 8 mln. de lei incasate anual de liberal-democrati pentru “cel mai bun scor” la alegerile precedente. Insa, dupa cum arata experienta, cu 8 mln. de lei nu duci o campanie electorala, mai ales mixta, deoarece si celelalte redactii “pro-europene” vor bani pentru salarii, servere, energie electrica si tot asa mai departe. Deci, nici Agora, Unimedia, ZdG sau alte surse nu vor accepta sa lucreze gratuit pentru Sandu, cu exceptia cazului daca Maia o sa promita beneficii post-electorale. Dar nici aceasta garantie nu o poate da, respectiv presa nu se poate intretine din promisiuni.

Pana una alta, mai ales pana cand Maia Sandu se hotaraste cum sa procedeze mai departe cu Platforma DA, cei de la JurnalTM au inceput sa-i arate “pe unde se urineaza găina”, publicand pe toate sursele detinute informatii false despre liderul PAS, precum si despre posibilul bloc PAS-DA. Adica Jurnal Trust Media a inceput sa-i arate Maiei Sandu cum poate fi distrusa in doi timp si trei miscari in cazul daca PAS nu accepta conditiile lui Andrei Nastase si DA, respectiv daca nu accepta ca la alegerile din 2018 sa formeze un bloc neconditionat, iar fiecare sa vina cu propriile liste preliminare, fara vreo comisie de integritate peste care nu vor putea trece Slusari, Mandatii, Dolganiuc, Motpan, Andrei Nastase, Vasile Nastase si multi alti indivizi cu probleme din PPDA.

Si parca nu ar fi suficient, pofta Maiei Sandu a dat si peste PLDM, care la fel vor o alianta cu PPDA, motivul fiind probabil acelasi mentionat mai sus. Mai pe scurt, cum zice Cheianu, PAS vrea sa stabilesca toti candidatii, PLDM sa contribuie cu bani, iar PPDA ar ajunge din nou in situatia cand trebuie sa puna la picioarele Maiei Sandu un trust intreg si echipe care sa distribuie ziare si flaiere despre fosta peledemista, asa cum s-a intamplat si la alegerile prezidentiale. Insa, de aceasta data este lesne de inteles ca Nastase nu mai accepta sa fie carpa pentru podelele din sediul PAS, facand si o declaratie in acest sens, iar din acest motiv el pune in aplicare santajul mediatic si in viitor o sa interzica oamenilor din PPDA sa umble de la usa la usa in favoarea unor candidati trecuti prin vreo comisie dorita de /pas/.

Deja o sa vedem daca Maia cedeaza santajului sau nu. Mai degraba ca o sa cedeze, deoarece nu are o alta optiune, decat sa accepte la limita anumite conditii, doar sa aiba in asa fel acces si liniste din partea JTM.

Distribuie acest articol