De ce Maia Sandu este o ipocrită?

Iată ce a scris Maia Sandu pe Facebook:

”Evgheni Șevciuk și soția lui și-au făcut de cap în partea stângă a Nistrului timp de cinci ani. În toată această perioadă, directorii celor opt școli cu instruire în limba română, împreună cu profesorii, elevii și părinții acestora, au continuat să fie supuși umilințelor de tot felul.

Izgonirea școlilor din sediile proprii și impunerea plăților de arendă uriașe pentru sedii adaptate. Lipsa condițiilor elementare pentru alimentație și sport. Arestarea fondurilor salariale pe motiv că reprezintă valută străină (!). Împiedicarea liberei circulații pentru a ajunge la școală. Blocarea transportării alimentelor, materialelor didactice și mobilierului școlar. Folosirea intimidării și manipulării pentru ca părinții să nu-și mai dea copiii în aceste școli. Amenințări permanente, și ziua și noaptea, că dacă vor asculta imnul Republicii Moldova la careu școlile vor fi închise.

Și astea nu sunt toate lucrurile de care sunt direct vinovați cei doi, care au dat ordine și au aprobat acțiuni ilegale, crime împotriva cetățenilor și statului Republica Moldova. Am vorbit aici doar de școli…

Astăzi aflăm că Șevciuc și Ștanski stau într-un apartament de lux, în inima Chișinăului, păziți de structuri de forță. Poate e arest la domiciliu și noi nu știm? Poate organele de drept s-au autosesizat și își fac treaba? Mai degrabă cred că ospitalitatea autorităților de la Chișinău este răsplata pentru schemele economice comune din sectorul energetic, pentru votul organizat la alegerile prezidențiale, pentru multe alte ilegalități comise împreună de cei care fură cetățenii din dreapta și din stânga Nistrului și care și-au subordonat statul propriilor interese.”

Această politiciană ipocrită a tăcut în schimb atunci când Vlad Filat umbla cu Șevciuk pe la meciurile de fotbal, la concerte în Chișinău și prin Israel după focul haric. La fel, Maia și-a pus mâinile la ochi și în 2012, atunci când Filat a scos stema de Stat la întâlnirea cu Șevciuc:

Când Maia a fost mai ipocrită, atunci sau acum? De ce în 2012 nu a comentat nimic despre relațiile șefului ei cu separatistul de la Tiraspol?

Distribuie acest articol
2 Comments