De ce jurnalistul NEWSMAKER insistă că este urmărit?

Miercuri, 5 aprilie 2017, jurnalistul Vladimir Soloviov a publicat pe siteul newsmaker.md o informație, precum că a fost urmărit de câteva persoane necunoscute, iar organele de drept nu au întreprins practic nimic în acest sens, deși au fost sesizate.

Potrivit jurnalistului, pe data de 3 aprilie 2017, seara târziu (???), s-a întâlnit cu deputatul Vadim Pistrinciuc la Andy’s Pizza de la Telecentru, iar la ieșire a observat o mașină de model KIA, din care s-ar fi urmărit după acțiunile lor. În continuare, menționează Soloviov că a văzut aceeași mașină și pe data de 4 aprilie în preajma redacției unde activează, iar seara a sunat la Poliție și s-a plâns pe situația creată, fiind deja în altă locație.

Din textul publicat, jurnalistul Soloviov acuză că este urmărit ilegal, iar aceste fapte s-ar încadra în sancțiunile prevăzute de Codul penal al Republicii Moldova.

Potrivit unor informații, pe data de 04.04.2017, aproximativ la ora 20.30, cetățeanul Soloviov a fost tamponat de automobilul KIA pe strada Grigore Vieru, n/î: GBR 757, în care se aflau două persoane. În calitate de martor a fost înregistrată jurnalista Natalia Morari. La întrebarea polițiștilor, cele două persoane au menționat că nu-l cunosc pe Vladimir Soloviov, iar în seara respectivă au ieșit să servească împreună câte o cafea.

Natalia Morari si SoloviovConform informațiilor publicate pe newsmaker.md, deși la fața locului ar fi fost și martora Natalia Morari, la secție a depus o declarație numai Ștefan Gligor, un personaj văzut prin studiourile postului de radio Europa Liberă, precum și prin jurul Nataliei Morari.

După câte puteți observa, afirmațiile lui Soloviov contravin materialului înregistrat la Poliție, iar numele Nataliei Morari apare pe newsmaker.md ca „victimă” de anul trecut, nu în calitate de martor.

Deja este o altă întrebare ce au discutat seara târziu Soloviov și deputatul peledemist, precum și de s-a văzut cu Morari la o altă cafenea, deja peste o zi. Însă, este de menționat faptul că, atât Natalia Morari, cât și acest Soloviov sunt văzuți la Chișinău în calitate de persoane angajate să facă propagandă în favoarea Rusiei. Un text bun la această temă puteți citi pe argumentul.info

Ca răspuns la întrebarea din titlu, menionez că, de la o vreme, mașinăria de propagandă a Rusiei apelează la banii europeni și americani, iar atragerea finanțărilor este mai „apetisantă” atunci când „demonstrezi” finanțatorilor că ești persecutat sau amenințat de către putere. Astfel, vitimizarea prinde bine în dosarul pentru fianțare, iar orice informație despre aceasta este ca un fel de „azil politic” pentru oricare jurnalist pornit să facă propagandă din „opoziție”.

Acest Soloviov, care a scris textul de pe newsmaker.md, este finanțat în prezent datorită proiectelor identificate de către comunistul Mark Tkaciuc, partenerul de revoluție al Nataliei Morari. La fel, uneori pot fi văzute cu semnăutura lui și texte sponsorizate de către Renato Usatîi, un alt personaj al FSB-lui rusesc.

Distribuie acest articol