De ce Chiril Lucinschi încă nu a cedat licența TV7 asociației ”Media Alternativă”?

Deși s-a anunțat cu urlete și trâmbițe cedarea licenței TV7 unui grup de jurnaliști „independenți” (vezi aici), nici până astăzi postul de televiziune nu a mai ajuns să fie administrat de alte persoane, care s-au grăbit deja și au fondat Asociația ”Media Alternativă”, cod fiscal: 1017620001716, data înregistrării: 13 martie 2017, adresa juridică fiind într-un apartament de pe șos. Hâncești 32, ap.XX, or. Chișinău.

După cum am scris anterior, controlul asupra ”Media Alternativă” a fost preluat de Natalia Morari, aceasta fiind numită în calitate de președinte al asociației.

Potrivit Registrului CCA (vezi aici), postul TV7 până în prezent este în gestiunea firmei ”Analiticmedia-Grup” SA, iar în calitate de conducător este indicată Guțu Cristina (vezi aici), prietena Nataliei Morari.

Menționez faptul că, atât timp cât PLDM a fost la putere, Chiril Lucinschi a deținut licențele exclusive de redifuzare a posturilor rusești de propagandă NTV și TNT, care fac parte din grupul Gazprom. În prezent, în urma unor contracte secrete de cesiune, posturile de propagandă au trecut la ”Exclusiv Media” SRL, o firmă apropiată socialiștilor. Deși Lucinschi a cedat licențele, la indicația directă a Gazprom, în spațiul media s-ar fi speculat că firma ”Analiticmedia-Grup” SA ”a fost deposedată” de aceste două posturi la indicația lui Vlad Plahotiuc.

Potrivit lui Chiril Lucinschi, Asociația ”Media Alternativă” va fi finanțată prin intermediul unei ”asociații europene” – Fundației European Endowment For Democracy. Această structură „europeană” finanțează JurnalTV, precum și multe alte posturi de propagandă rusă din Găgăuzia și Transnistria.

Cu referire la TV7, care este gestionat de Lucinschi, în mediul online au apărut informații și schema de finanțarea cu peste 8 milioane de lei din contul banilor jefuiți de la BEM, iar „donatorul” misterios a fost Veaceslav Platon, partenerul de afaceri și politic al lui Vlad Filat (vezi aici). După cum știți deja, Platon a fost condamnat la ani grei de închisoare, iar averea acestuia va ajunge în proprietatea statului.

Oare tergiversarea transmiterii licenței este legată de condamnarea lui Veaceslav Platon, respectiv Fundația europeană nu mai are bani pentru finanțarea „presei libere” de la Chișinău? 🙂

Distribuie acest articol

One comment

  1. La declarații cei din PLDM sunt buni, dar la fapte mai greu! asta e lucru știut deja de ani buni de zile!

Comments are closed.