Conflict de interese privind tv8! În atenția finanțatorilor

In jurul tv8 planeaza #acum suficiente conflicte de interese, care ar trebui sa puna in garda toti finantatorii, in special americanii.

Astfel, tv8 este patronat de agenta de influenta Natalia Morari, despre care se spune de mai multi ani ca este unealta serviciilor rusesti. Mai mult, postul este condus administrativ de catre Andrei Besliu, numit recent in functia de director.

Andrei Besliu este sotul jurnalistei Oxana Iutes, iar ultima este angajata Internews de la Chisinau (vezi aici și aici).

Internews este o organizatie care trage bani de la americani si finanteaza la Chisinau o parte din presa “libera”, inclusiv proiectul de propaganda tv8.

Potrivit unor informatii, Besliu ar fi venit la tv8 tot de la Internews, iar sotia Oxana Iutes chiar ar face parte din consiliul de administrare a acestui post de televiziune antrenat plenar in promovarea si executarea planurilor serviciilor rusesti pe teritoriul Republicii Moldova.

Apropo, tv8 beneficiaza de asistenta de la Internews (USAID) prin traininguri si experti, granturi. Decizia a luat-o bordul tv8 – membrii căruia primesc proiecte de la Internews (gen Macovei și alții similar lui – Terguta de la PLDM). Respectiv, acești membri ai boardului au conflict de interese fata de decizia de numire a acestui nou sef la tv8. Conflict pe care nu l-a declarat nimeni! Directorul e fara experienta in domeniul media sau gestiune administrativa a media. Aceasta pozitie de director a tv8, in baza de proceduri create, e prin concurs public, însă nu sa anuntat concurs pentru funcție vacanța sau proces de selectare. Deci, Iuteș și-i băgat sotul fără nici o experiența in domeniul media in aceasta functie, iar restul din așa numitul bord al “experților guru” din media moldoveneasca au aprobat.

Prin urmare, dat fiind faptul ca directorul tv8 este sotul angajatei Internews, ultima fiind si membru al consiliului de administrare al tv8, se atesta un conflict de interese destul de grav si condamnabil din toate punctele de vedere, iar finantatorii ar trebui sa-si revada deciziile.

Distribuie acest articol