Chiril Lucinschi simte pe propria piele cum este să te creadă toți un criminal; Natalia Morari nu face vreo emisiune despre el?

Încolțit de procurorii anticorupție în cel mai răsunător dosar al secolului, Chiril Lucinschi, ex-deputat PLDM, brusc și-a amintit de prezumția nevinovăției (art.8 din Codul de procedură penală). La fel, fiul fostului Președinte al Republicii Moldova, partener de afaceri al lui Vlad Filat, care are un frate condamnat în România, mai denunță și presiunea din partea opiniei publice, în fața căreia este nevoit să se apere zi de zi.

Iată ce a spus el: «Мне сложно, мне приходится оправдываться перед людьми. Мы живем в такое время, когда подозреваем друг друга, а общество тонет во взаимных подозрениях. Любую информацию интерпретируют не через принцип презумпции невиновности, а через принцип презумпции виновности» (vezi point.md).

Cu referire la declarația sa, trebuie să-i amintesc, acestui mogul media, că anume prin intermediul postului său de televiziune TV7, acum tv8, în perioada 2013-prezent opinia publică a fost manipulată și prostită în privința mai multor situații, dar în special ce ține de dosarul BEM. Astfel, Natalia Morari, concubina lui Chiril nu o singură dată a dat verdicte în direct la emisiunile ei: Interpol, Politica și tot așa mai departe.

Acum, când procurorii au năvălit peste imperiul chiaburului Lucinschi, fostul deputat și-a dat seama că nu este chiar atât ușor să ții piept unor acuzații televizate. Însă, pentru că anume prin intermediul posturilor sale a susținut dezinformarea și manipularea opiniei publice, acum să tragă exact ce a semănat în toată perioada nominalizată mai sus. ”Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”.

O altă declarație care m-a îngrijorat este despre raportul Comisiei parlamentare privind anchetarea situației de la BEM. Potrivit lui Chiril, în raportul final al Comisiei nu sunt incluse și firmele sale, pe când acestea au apărut în raportul companiei Kroll, și anume este demonstrată că el a beneficiat de cel puțin 8 milioane de lei de la BEM prin intermediul lui Veaceslav Platon.

«Более того, в 2013 году я был членом следственной комиссии в парламенте по Banca de Economii, и там не было ни одной компании, которые потом появились в отчете Kroll»,a  spus Lucinschi (vezi point.md).

În acest context, este lesne de înțeles că Lucinschi fiul s-a impus în cadrul Comisiei de anchetă, reușind până la urmă să excludă din ecuație orice legătură cu familia sa. Această constatare este una gravă, demnă de o cercetare penală și de o condamnare pentru abuz de putere și trafic de influență. Eu sper că procurorii vor deschide ochii și asupra acestei situații, pentru că nu poate fi lăsată fără o examinare profundă. Totodată, mai cred și în momentul când societatea civilă o să deschidă ochii și o să reacționeze în privința acestui dezmăț al foștilor liberal-democrați care au stat călare la banca Statului.

În concluzie, analizând atent declarațiile noului inculpat în dosarul BEM, care a beneficiat de milioane de lei din contul jafului, Chiril Lucinschi este pus la perete, precum și în situația când simte pe propria piele tot au simțit alții oameni cercetați penal înaintea lui. Mai pe scurt, a căzut în groapa săpată pentru unii, iar principalul gropar a fost chiar concubina lui. Bravo!

Chiril, e târziu să bei Borjomi!

În partea ce ține de morăreasa Natalia, jurnalista „alungată” de la Moscova, țin să menționez că și ea o să ajungă în acele zilele când toți o vor arăta cu degetul. Or, cum am scris și mai sus, ea nu o singură dată a arătat cu degetul în adresa cuiva. Acestă ”atitutine civică” a ei este strâns legată de răbunarea clanului criminal din care face parte. Da, Morari tot timpul a jucat rolul de peșă răzbunătoare a clanului Lucinschi-Filat-Platon, iar principalul vizat de ea a fost Ilan Șor, omul care și-a permis să-i denunțe pe Verde Împărat și Slujitorii lui devotați. Din nefericire pentru Natalia Morari, toate emisiunile ei denigrătoare, difuzate la postul concubinului ei Chiril, au lucrat împotriva ei și a clanului. În continuare, dacă se mai încordează cineva puțin mai tare, toate minciunile spuse la emisiunile Interpol și Politica se vor întoarce ca un bumerang direct în fruntea ”vedetei de televiziune”, care se poartă îmbrăcată frumos în haine de sute și mii de euro.

Apropo, Natalia, nu ce nu tragi un Interpol despre cum Ciril al tău a beneficiat de peste 8 milioane de lei de la Banca de Economii prin intermediul lui Veaceslav Platon? Unde îți este independența și profesionalismul?

Distribuie acest articol