Ce aș fi făcut în locul Maiei Sandu la protestul de ieri

La inceputul lunii ianuarie curent, consilierul Maiei Sandu a scris un articol cu sfaturi pentru Igor Dodon. In articolul scris de Alaiba sunt facute trimiteri la initiative, proteste si expuneri publice. Mai mult, ex-consilierul economic al lui Vlad Filat, in prezent cu norma intreaga la /pas/, i-a transmis lui Dodon ca trebuie sa iasa in fata oamenilor si sa le explice acestora de ce este suspendabil de fiecare data cand voieste partidul de guvernamant.

In sensul celor de mai sus, in stilul lui Alaiba, care iata este bun sa-l sfatuiasca pe Dodon dar uita sa o imboldeasca la timp si pe Maia Sandu, mai jos voi incerca sa notez cateva lucruri despre ce as fi facut in locul Maiei la protestul de ieri.

Astfel, ieri un grup de sustinatori ai lui Ilan Sor au protestat in fata sediului /pas/, principalele scandari fiind impotriva incercarii fostei peledemiste sa preseze justitia prin intermediul unor maimutareli pe trotuarul din fata judecatoriei (iesirile pas nu pot fi considerate proteste in strada, cu 20 de oameni nu blochezi nici macar un drum cu sens unic). Suplimentar, protestatarii i-au aratat ingalbenitei ca este vie doar pe internet, iar in viata reala este o fricoasa. Asa cum au scandat, Maia Sandu nu a iesit in fata oamenilor, insa a postat in graba un text pe Facebook.

Daca as fi fost Maia, din fericire nu sunt, luam cu mine toate probele impotriva lui Sor si mergeam in fata oamenilor sa demonstrez ca am dreptate. La fel, as fi fost gata sa ma intalnesc si cu un grup mai mare de protestatari, poate chiar in mijlocul Orheiului. Cu putin curaj, poate mai incercam sa printez si sa distribui cateva cereri de aderare la partid, iar dupa discutie m-as fi facut cu vreo 400 de membri noi, adica atrageam de partea mea si partidului toata gloata de manifestanti.

Dar nu a fost sa fie. Maia Sandu a luat pozitia strutului. Si-a bagat capul in facebook, iar oamenii de afara au ramas fara raspuns si fara sa fie convinsi in oarecare masura cu nu au dreptate. Oare de ce?

Raspunsurile la intrebarea de mai sus sunt:

1. Maia Sandu este o populista si o umflata in pene;

2. Maia nu detine probe impotriva lui Sir. Ba din contra, Sor are o multime de probe cum liderul /pas/ a beneficiat alaturi de Filat din sumele estircate de la actualul primar de Orhei;

3. Liderul PAS se tene de oameni. Soatiul ei sigur este pe Facebook;

4. Maia crede in like & share, inckusiv de la trollii fabricati de Gurau si alti consilieri din tabara ei. Ex-pldmistii au experienta.

Cu parere de rau, asa cum am scris si mai sus, aceasta cucoana ingalbenita vrea sa fie liderul poporului si al tarii, insa s-a temut sa iasa in fata celor 400 de protestatari de ieri. Oare cum ar face fata unui protest cu “zeci sau chiar sute de mii”? Ce tine de facebook, aici trebuie sa mentionez ca ea ar putea sa ramana blocata in mediul online, iar in viata reala o sa fie considerata mai departe o oaie politica, dupa cum a afirmat si bunul ei coleg Alexandru Slusari.

Distribuie acest articol