API bagă în rapoarte informațiile altora?

Asociatia Presei Independente, care este condusa de niste oamenii care au ciugulit foarte mult din palmele lui Vlad Filat, a bagat azi o “stire” despre generatorul “vandut” pe 999.md. Desi nu au miscat nici macar un deget ca sa afle cat de falsa este stirea de pe point.md, cei de la API au scris pe siteul lor ca articolul despre stirea falsa a fost elaborat in cadrul proiectului Stop Fals, care este, exact, finantat cu mii de euro de la donatorii externi.


Cu parare de rau, aceasta “stire” despre o alta “stire” va fi inclusa in raportul lunar al activitatii API in cadrul proiectului, chiar daca nu au cercetat nimic.

De unde a inceput totul?

Ieri cei de la point.md au publicat o stire falsa si manipulatorie despre ajutoarele ONU Moldova (toate agentiile subordonate ONU MD). Maniera manipulatorie a celor de point.md (site pro-rus) a fost sesizata de catre Mihail Bagas.

Stirea publicata a strans peste 200 de comentarii, dintre care majoritatea au fost denigratoare, dupa cum este si articolul. La fel, “stirea” avea dimineata si peste 22 mii de vizualizari.
Pentru ca de la o posta s-a vazut manipularea din partea celor de la point.md, chiar azi dimineata am sunat vanzatorul generatorului, “suspectat” ca vinde din ajutoarele ONU (desi jurnalistii trebuiau sa-l sune). Acesta mi-a spus ca generatorul Hagel a fost procurat in urma calamitatii trecute, pentru ca nu avea curent electric in casa. A platit pentru utilaj peste 5 mii de lei in magazinul Volta din Chisinau. Omul are bon fiscal si documentul privind gatantia (pe garantie este trecut numarul de serie si modelul).

Imediat dupa apel eu am publicat pe FB informatiile cu privire la generatorul “vandut din lotul ONU”.

ONU Moldova, examinand situatia, a reactionat si a combatut minciuna publicata de point.md. Astfel, ONU a confirmat ca a donat inclusiv generatoare Hagel, insa alte modele.


Cei de la API, pentru ca sunt niste bureti de absorbit bani de la donatori, repede au facut o stire din toata situatia. Mai mult, au bagat stirea la realizarile in cadrul programului Stop Fals.

ONG sa ai… si bani sa faci!

Distribuie acest articol