API a primit comanda ”FAS!”, dar selectiv?

Asociația Presei Independente a primit comanda FAS!, iar astăzi au băgat în mare grabă două știri la categoria STOP FALS!, însă în care nu au tratat și modul cum ieri presa BEM a manipulat cu știrea despre suspendarea curselor CFM.

Astfel, API a băgat azi două fîsuri mayașe:

  1. STOP FALS!: Protestul din 14 mai a fost planificat de organizaţiile neguvernamentale care fac partizanat politic;
  2. STOP FALS!: La protestul din 14 mai s-au adunat câteva sute de persoane

Deși API chipurile este o asociație independentă, după cum se recomandă și în fața donatorilor externi, mai ales în fața celor de la SOROS, prin fîsurile publicate încearcă să o apere pe Maia Sandu, dar mai ales vrea să demonstreze că la protestul de ieri au fost „zeci sau chiar sute de mii de oameni”, după cum a dezinformat în mod grosolan postul Radio Europa Liberă.

Iată ce scrie API: ”La 14 mai 2017, când s-a desfășurat un protest în fața Parlamentului Republicii Moldova, pe site-urile posturilor de televiziune Publika TV, Canal 2, dar și pe alte site-uri și portaluri au apărut știri în care se menționează că la manifestație au participat doar câteva sute de persoane. Din imaginile de la protest se vede însă că în fața Legislativului au fost câteva mii de manifestanți.

Eu nu știu ce numărători au membrii API și cei de la PAS, dar în imaginea de mai jos protestatarii pot fi numărați în câteva minute, iar pâlcul de oameni nu reprezintă o adunătură de câteva mii de manifestanți, după cum notează API:

Oare manifestanții au stat în spate unul la altul, iar numărătorii API și PAS au văzut acolo câteva mii de persoane? Cu siguranță că nimeni nu a stat cățărat în capul altuia, iar știrea despre miile de manifestanți este la rândul ei un fals, pasibilă de inclus în raportul ”STOP FALS!”.

Din păcate, pentru a îngroșa prostia, dar și pentru a crea o imagine bună despre protestul de ieri, API a publicat pe siteul lor doar fotografii făcute de la sol, adică în care se văd doar fețele câtorva participanți, evitând să publice și alte imagini disponibile pe internet, după cum este și imaginea de mai sus. Ieri nici drona Agora nu și-a luat zborul, deși nu au ratat să filmeze de sus în timpul altor manifestații publice.

Iată din așa fotografii ei au numărat ieri cele câteva mii de persoane:

Sursa: api.md
Sursa foto: api.md

În alt doilea fîs puturos, care tot este în favoarea Maiei Sandu și al protestului ANTIFA, cei de la API critică felul în care mai multe organizații non-guvernamentale au fost considerate parte a flashmobului de ieri.

Cu părere de rău, după cum puteți vedea și pe siteul API, ieri, dar nici azi nu a apărut nimic despre cum presa BEM a manipulat opinia publică privind stoparea trenurilor, precum nu am găsit nici măcar o critică în adresa știrilor manipulatorii despre alte organizații, care au semnat un un demers în favoarea votului uninominal propus de PDM.

După cum ați înțeles deja, dar asta nu este greu, API a primit comanda FAS!, sărind și astăzi, așa cum o fac de obicei, doar la presa care nu face parte din clica lor. Această atitudine nu doar demonstrează afilierea asociației la o anumite fracțiune politică, dar mai trădează și faptul cât sunt de vânduți grupărilor care au jefuit țara în lung și lat.

Ce ține de autorul materialelor ”STOP FALS”. Lilia Zaharia este jurnalist la report.md, iar pe parcursul zilei de ieri a fost activă și părtinitoare protestului. Tot ea a publicat o știre despre ”miile de manifestanți” (vezi aici).

Astfel, ținând cont de părtinirea dnei Zaharia, fîsurile API sunt doar urît mirositoare și în folosul Maiei Sandu, iar finanțatorii externi ar trebui să deschidă ochii la prostiile băgate în rapoartele trimestriale.

Apropo, vedeți aici de ce ”arde curu” presei de pe Bîc. Situația creată în jurul lor explică multe, inclusiv comenzile astea despre ”STOP FALS!”.

 

Distribuie acest articol