Ambasada Regatului Unit la Chisinau sa nu o faca pe cucoana nevinovata!

Azi un site de moldovenesc a publicat o noutate despre presupusa vizita a liderului separatist transnistrean in zona UE, si anume in Marea Britanie. Pentru a preciza informatiile despre aceasta vizita, Ambasada UK a informat ca acesta a fost in vizita privata, iar intalnirea cu un “oficial” londonez nu este una protocolara. La fel, mai precizeaza Ambasada, separatistul nu ar fi primit mesaje de sustinere din partea englezilor.


Ei bine. Treaba cu vizita a fost lamurita. Insa pentru mine ramane nerezolvata o alta problema, si anume ce tine de viza pentru UK.

Dupa cate se stie, intrarea in UK se face strict in baza de viza. Aceasta poate fi obtinuta la reprezentata diplomatica. Respectiv separatistul si-ar fi depus actele la Ambasada UK din Chisinau, adica la vreo 100 m distanta de sediul prezidential al RM.

Aplicarea vizei UK in pasaportul moldovenesc al separatistului este pentru mine o sfidare a intereselor RM din partea Ambasadei UK. Mai mult, daca tot Ambasada este reprezentant diplomatic, aceasta sfidare poate fi luata ca fiind si din partea intregului Regat Unit.

In acest context, Ambasada UK la Chisinau sa nu o faca pe cucoana cinsita si nevinovata, iar MFA-ul moldoveneac ar trebui sa inainteze o nota de protest in cel mai restrans termen, pentru ca o astfel de actiune din partea englezilor este inacceptabila.

Distribuie acest articol