Am supărat Asociația Presei (In)Dependente. Replica mea!

Mai jos ar trebui sa fie o simpla replica la stirea API despre un articol publicat de mine. Insa, pentru ca aceasta asociatie dependenta nu o singura data a gafat in fata oamenilor, iar membrii ei sunt pițigoii care au ciugulit ca hapsanii din palmele lui Vlad Filat, am decis sa reactionez in stilul lor.

Asadar, din API fac parte mai multe “institutii media” afiliate PLDM, PAS si DA. Dupa cum ati putut vedea in contabilitatea neagra a lui Vlad Filat, care a fost publicata si pe net, aceste institutii, care azi se prezinte ca niste fete virgine, au benefiat anual de milioane de lei.

Presa libera si independenta? 🙂


Dupa cum stiti deja, pentru ca nu mai este un secret, banii pentru presa provin din jaful de la BEM (vezi dosarul Caravita), iar o alta parte – din sumele spalate de Veaceslav Platon (vezi schema de spalare a banilor). Iata ca, avand aceste surse penale de finantare, presa virgina, asociata in organizatia mentionata mai sus, a activat o lunga perioda de timp, fiind chipurile pentru “valori europene”, “pentru democratie” si “in opozitie”.

In acest context, este clar faptul o parte din presa si-a modelat politica editoriala in dependenta de solicitarile patronilor-finantatori. Mai mult, unele asa zise portaluri au fost infiintate si sunt intretinute pana in prezent exclusiv din banii furati de la BEM, motiv pentru care, cat e lucru pe cinste, ar trebui sa-si inchida usile inainte ca sa vina CNA-ul cu sigilii si lacate trainice. Aici sa nu uitam si despre procurarea unui renumit portal de stiri, pentru care Filat a transferat banii in Germania pe numele surorii actualului sef de la portalul respectiv.

Ce tine de conducerea API, despre care am scris si in articolul de marti, nu este un secret ca a fost de fiecare data de partea PLDM si Vlad Filat, iar acum este cu PAS si DA. Credeti ca aceata pozitie este expusa pe gratis? Cu siguranta… NU!

Mai sus puteti vedea doar o parte din contabilitatea neagra a firmelor offshore, detinute de Vlad Filat, prin intermediul carora era finantata presa de la Chisinau. Oare cate sute de mii de lei a primit fiecare insitutie media afiliata API? Oare, din milioanele mentionate mai sus, cate sute de mii au mers si la Petru Macovei? Despre fiecare suma se stie foarte bine, iar pentru alea provenite din spalarea banilor… este indicat in carnetelul lui Platon!

Iata ca, desi presupunem ca suntem in perioada democratiei europene, anume datorita presei finantate din banii furati de la gura oamenilor (BEM), dar si din spalatorii de miliarde, astazi suntem acolo unde este indicat mai jos:


Locul din imagine ne-a fost asigurat de presa de astazi, in special de aia care inca mai suge din sursele inca nesupuse sechestrului. Dar vine si timpul cand va seca si acel izvor de bani, insa ma tem ca pana atunci, cu aportul presei PLDM-PAS si DA via BEM&Platon, aici va guverna Rusia, pentru ca spre altceva nu mergem cu asa presa dependenta.

Ce tine de reactia API, vreau sa mentionez ca i-am suparat prin articolul despre preluarea informatiei privind generatorul vandut pe 999. Marti am scris ca API minte donatorii cu informatii preluate de la altii, iar miercuri, adica ieri, ei au scris deja ca eu am publicat un articol fals despre Tofilat si despre alti eroi ai huntei criminale din jurul PLDM, PAS si DA. Desi API “reactioneaza” promt la unele articole, de aceasta data au reactionat despre articolul meu peste vreo doua saptamani. Se vede ca le-a luat cam mult sa caute pe blogul meu de ce sa se agate, iar in final au gasit ca m-am legat de un erou al  Nataliei Morari, adica tot de unul dintre ei.

In final, ca sa inchei si eu aceasta replica, vreau sa mentionez ca-mi este jale de API, de institutiile care fac parte din aceasta asociatie, precum si de conducerea dependentilor. Toti sunt niste jalnici si niste actori prost pusi in fata oamenilor. Desi ei se cred curati in fata oamenilor, iesind uneori in fata si ca reprezentanti ai societatii civile, in realitate toti au fundurile murdare si au inceput sa tremure cronic de cand Filat si Platon au fost condamnati. Mi-i jale de ei, sincer!

Apropo, dragii mei de la API, sa nu va credeti cei mai tari in parcare, pentru ca presa libera va trai mult si bine, iar voi o sa va autolichidati din lipsa de finante!

Distribuie acest articol