Aeroportul Chișinău are de astăzi un segment nou de pistă și alte suprafețe de lucru

Aeroportul Internațional Chișinău are de astăzi un segment nou de pistă și alte suprafețe de lucru.

Astfel, în cadrul unui eveniment public, transmis live și de Privesc.eu, directorul companiei investitoare Avia Invest a prezentat noul segment al pistei cu o lungime de 1250 metri, lățime fiind de 45 metri. Acest segment nou de pista, noul segment de peron și căile noi de rulare însumează peste 110 mii m.p. din suprafața totală a aerodromului. Deci, suprafețele noi reconstruite sporesc efectiv capacitatea operațională a aeroportului. Aceasta înseamnă ca timpul de operare a aeronavelor la sol este redus. Ceea ce ține de peron, acesta a fost extins. În prezent sunt 27 locuri de parcare perfect funcționale pentru aeronave. La ce va ajuta acest fapt? La majorarea fluxului de aeronave, mărirea frecvenței curselor aeriene operate din Chișinau și respectiv, la diversificarea destinațiilor. Iarăși, totul se face pentru confortul pasagerilor.

Fotografia postată de Chisinau International Airport, Moldova.

În același rând, la Aeroportul Internațional Chișinău au fost efectuate lucrări de modernizare parțială a sistemului de iluminare a pistei noi de aterizare/decolare, fiind instalate LED-uri produse de o companie străină. La fel, ce ține de capitolul siguranței, investitorul anunță că a efectuat inclusiv lucrări de modernizare a balizajului, ridicându-se în prezent nivelul categoriei de manevrare CAT III. Aceasta va permite aeronavelor să ruleze în siguranţă în condiţii de vizibilitate foarte redusă.

Fotografia postată de Chisinau International Airport, Moldova.

După cum s-a transmis la evenimentul de astăzi, la care a participat și ministrul economiei Octavian Calmîc, Avia Invest a efectuat lucrări care sunt incluse etapa a doua de investiții. Însă, pentru că se merge din start pe calitate și eficiență, administrația investitorului a decis că nu pot fi lăsate pentru mai târziu anumite lucrări care pot fi efectuate acum.

În consecință, datorită lucrărilor accelerate și corecte de modernizare, Aeroportul Internațional Chișinău devine mai sigur, competitiv și modern. Nu în ultimul rând, KIV a primit astăzi încă un magnet de atragere a companiilor avia străine, ceea ce de fapt realizează cu succes de câțiva ani (atragerea Wizz este un exemplu).

Fotografia postată de Chisinau International Airport, Moldova.

În acestă ordine de acțiuni, Avia Invest demonstrează în fiecare zi că este un investitor de bună-credință. Probabil în curând o să ajungă și un bun exemplu pentru alte companii din Moldova, care la fel doresc să investească în diferite domenii ale economiei reale.

Distribuie acest articol