ACUM provoacă diaspora înainte de alegeri

După ce la alegerile prezidențiale din 2016 au îndemnat diaspora să meargă la votare anume la secțiile unde se știa că nu sunt suficiente buletine de vot, ACUM provoacă diaspora și în acest an, iar noua minciună promovată este ”dreptul la vot în baza actului de identitate expirat”.

Campania de promovare a acestei minciuni este desfășurată prin intermediul structurii anonime Free Moldova (vezi aici), iar simpatizanții și oamenii binomului Andrei cu Maia (Țopa cu Filat și Platon) o distribuie la greu prin grupurile de pe Facebook.

Această structură anonimă are o ramură dezvoltată în Europa, având reprezentanți în Londra, Dublin, Milan, Frankfurt, Paris, Lisabona și Nuremberg, iar cine este liderul acestei organizații… nu este cunoscut publicului larg.

În îndemnul lor, cei de la Free Moldova (a se citi ACUM) înseamnă votanții să meargă la secția de vot cu pașaportul expirat și cu o copie a unei decizii CSJ din 2014 prin care s-ar fi constatat limitarea dreptului de vot prin neacceptarea în baza actelor expirate. Totodată, anonimii din Free Moldova (a se citi ACUM) mai înseamnă votanții să depună o contestație în cazul dacă nu sunt acceptați să voteze fără acte valabile.

Ce face aceasta organizație corodonată de binomul ACUM nu este nimic altceva decât o provocare și un îndemn la dezordine în ziua alegerilor. Mai mult, ei așa se pregătesc să conteste un eventual rezultat electoral neavantajos pentru binomul finanțat de Țopa, Filat și Platon.

În acest context, îndemn diaspora să se informeze din sursele oficiale despre procedura de votare și despre documentele necesare. Respectiv, toate informațiile oficiale sunt publicate pe www.cec.md – pagină accesibilă de oriunde. La fel, îi îndemn pe cei din diaspora să nu piardă timpul și banii pentru a merge la votare în cazul dacă nu au documente perfect valabile.

Distribuie acest articol