OFFLINE. Poliția de Frontieră are bază tehnică pentru a lucra, dar nu are suficienți angajați

Duminica trecută am fost în vizită bloggerească la Poliția de Frontieră. Toți au rămas impresionați de posibilitățile tehnice și tactice ale Poliției de Frontieră, precum și de Șeful Departamentului Poliției de Frontieră, care nu a plecat spre Ungheni cu altă mașină, dar a mers cu bloggerii și deloc nu a fost cu nasul pe sus.

La Ungheni, punctul de sosire, bloggerii au avut parte de o demonstrație de reținere a infractorilor. Demonstrația a fost puțin mai specială, deoarece s-a prezentat o situația care, în toată existența PF, s-a petrecut în realitate doar de două ori. Adica, „infractorul” deținea o armă și a deschis focul asupra angajaților Poliției de Frontieră. Câinii „angajați” la PF la fel au dat dovadă de pregătire fizică foarte bună. La sediul PF din Ungheni bloggerii au mai avut parte de o prezentare făcută de dresorii câinilor, precum și au văzut ce tehnică modernă are Departamentul în dotarea sa.

Din discuțiile avute, precum și în urma întrebărilor adresate de bloggeri, am înțeles că în prezent PF duce o lipsă acută de personal. Se lucrează la jumătate din efectivul necesar. Cu toate acestea, la Ungheni am văzut o strânsă prietenie legată între colaboratori, precum și o relație de amiciție între șef și subalterni. Mi-a plăcut această relație, mai ales că după venirea noului șef, Dorin Purice, situația la PF s-a modificat foarte mult și lipitul de perete a trecut la „Bună ziua!”.

Totodată, bloggerii au aflat mai multe detalii care nu sunt pentru public, dar ar fi bine dacă se vor aplica în realitate.

Ieri Poliția de Frontieră a făcut 22 ani de existență. La mulți ani!

Mia jos vedeți câteva fotografii de la Poliția de Frontieră:

Distribuie acest articol