Offline la #Medpark

IMG_0497.JPG

Ieri seara, înainte să ajung la Vernisajul Vinului, am avut, împreună cu alți colegi bloggeri, o întâlnire cu persoane din conducerea Spitalului Internațional Medpark. Totodată, am făcut un tur la toate etajele complexului medical.

După această vizită la Medpark, am înțeles că s-a investit foarte mult pentru comoditatea clientului, pacientului care vine să se trateze în această instituție medicală. Chiar și Directorul Medical a recunoscut că startul Medpark a fost dat puțin cu stângul, iar imaginea de un spital scump se menține până în prezent, chiar dacă se încearcă din toate puterile să se schimbe ceva, pentru a atrage clienți și din alte clase sociale. Azi pot să zic, cu siguranță, că pacientul se poate simți comod în acest spital.

Spitalul Internațional Medpark are deja ani experiență și este pe calea îndreptării scăpărilor de ordin profesional. Cazul copilului familiei Berari a schimbat multe în instituția medicală, după cum am înțeles ieri de la Dna Olga Șchiopu, Directorul Medical, chiar dacă nu a spus-o direct.

Partea proastă este că, chiar dacă s-a poziționat ca un spital multidisciplinar și internațional, în multe secții am auzit termenul de „part-time” când se discuta despre medici. Nu consider că un spital atât de mare poate motiva lipsa unor medici cu program deplin doar cu faptul că anumite servicii medicale nu sunt solicitate atât de des. Respectiv, cei de la Medpark ne-au dat de înțeles că în unele cazuri cheamă medicii (probabil de acasă sau de la alte spitale) să consulte sau să trateze pacienții. Deși au spus că nu au probleme cu banii, ei sunt gata să mențină în continuare această situație. Cred că este timpul să schimbe ceva și să aibă în fiecare secție atâția medici de câți sunt nevoie, cu program deplin. De altfel, nu văd cu ce Medpark este un spital mai bun decât On Clinic. Acolo tot erau medici part-time, chemați de la alte spitale. Din această cauză, evident că apar discuții aprinse despre faptul că te duci la Medpark și nu găsești specialistul pe loc. Este nevoie de schimbat lucrurile.

Am scris mai sus că unele situații sunt pe calea de schimbare. Aici vreau să menționez despre decizia conducerii de la Medpark. Ei spun că din vara trecută suportă toate cheltuielile pentru copii noi născuți care necesită să fie internați în secția terapie intensivă. Este deja un pas bun pentru ei.

Ce ține de saloane, am apreciat foarte mult faptul că în fiecare salon sunt instalate aparate medicale care pot fi utilizate în caz de urgență. La fel, mi-a plăcut că au instalat în fiecare salon câte două butoane de panică, pe care pacientul sau însoțitorul poate apăsa să cheme medicul. Saloanele pot fi considerate că fiind în regim hotelier. Sunt dotate cu TV, internet, baie, alte comodități. Însoțitorului la fel se pune la dispoziție loc de dormit dacă este nevoie, lângă patul pacientului. Totul e gândit destul de bine, dar oricum ar fi cel mai bine de ajuns acolo doar pentru profilaxie sau pentru intervenții planificate 🙂

Pe partea serviciilor medicale, am fost impresionat de faptul că la ei pot fi făcute intervenții la vasele sangvine fără a folosi bisturiul. După cum ne-a spus Dna Olga Șchiopu, Medpark este de serviciu două zile pe săptămână și primește toate persoanele din regiunea centrală a țării care au suferit un atac de cord. Acești pacienți sunt operați cu aparatajul despre care am scris mai sus.

La offline-ul de ieri au fost lansate anumite idei pentru cei de la Medpark. Mi-a plăcut ce a spus Antonița Fonari, precum și ideile ei privind implicarea în acțiuni sociale care să aducă plus valoare spitalului. Până la urmă am avut discuții plăcute și constructive. Noi credem că unele lucrurile se vor schimba mai mult, iar în timp scurt Spitalul Internațional Medpark va fi ales și de pacienții din alte clase sociale, nu doar de cei înstăriți. Mai au de lucru la acest capitol, după care va deveni un spital adevărat.

Mai multe fotografii puteți vedea pe pagina de Facebook a lui @Geo Lupascu. El a fost fotograful oficial al evenimentului 🙂

Distribuie acest articol