Faceți cunoștință cu băiatul de dobă, Vlad Plahotniuc

Născut la el în sat (document nu a prezentat să vedem locul nașterii), crescut în disciplină, cu TVR, într-o familie de profesori. Mama, revenită din Siberia, vorbea doar limba rusă. Crescut de bunel și educat de societate – aceasta ar fi „imaginea de Dobă” a copilului Vlad Plahotniuc.

Săptămâna trecută discutam cu cineva despre offline cu Vlad Plahotniuc. Acela mi-a recomandat să tac cât mai mult, să nu adresez întrebări incomode și să mă port prietenește, pentru că este un ”om rău”. Mulți se întreabă ce traumă a avut în copilărie vice-președintele Parlamentului, de a ajuns acum să se iubească doar pe el și afacerile sale?!

Din cele ce a spus în cadrul dezbaterilor (offline) organizate joi, 03 mai 2012, în clubul care-i aparține, am înțeles că tatăl său era dur în ceea ce privește disciplina. Poate de la el își trage trauma morală, care acum o răsfrânge asupra tuturor. ”Îl uram pe taică-meu pentru că mă punea să fiu disciplinat”, a spus democratul la primul său offline.

Bunelul său, care a fost deportat în Siberia și care apoi revenit, de câte ori mergea pe lângă Biblioteca din sat, pe lângă o casă bună sau imobile ce aparțineau RSSM, îi spunea: „acestea au aparținut familiei noastre”. Vlad, mic fiind, a promis bunelului că le va recupera, vor fi din nou ale familiei lui. Nu a întrebat nimeni ce a reușit să redobândească. El s-a așteptat la această întrebare, însă toți au tăcut. Posibil din cunoștință că acesta are bani, putere și avere incontestabilă, cu care la sigur a recuperat cele arătate de bunel, așa cum a preluat în Chișinău hotele, bănci, teatre (În special Licurici, care urmează să fie demolat).

La facultate spune că a fost, a studiat. Faptă ce poate fi confirmată de colegii săi de facultate. Cu unii din ei se întâlnește în fiecare an. Raducan și Pavel Filip (miniștri ambii) au fost colegi de facultate.

Primul business  l-a lansat în timpul studenției. A deschis un bar, unde era el însuși barman.  Până a-și lansa afacerea, în anul întâi de facultate a venit la cămin cu doar o pereche de ciorapi și de ghete. În cursul doi a avut neplăcerea să-i ardă ciorapii. A fost nevoit să lucreze pentru a-și cumpăra alții. Deci, se pare că nu avea bursă 🙂 A învățat bine sau nu? (întrebare pentru următorul offline).

Liderul democrat cântă bine la instrumente de suflat (comentarii?) și se consideră moldovean care vorbește româna, deși acasă a vorbit mai mult rusa. Zice că are accent rus.

Eu mă opresc din scris aici. Mai sus de copilărie, care se termină după a 3-a sesiune la facultate, nu scriu. Au scris destule colegii mei, bloggeri. Despre ascensiunile lui în business în formula P, citiți la Alex Bordian pe blog. Despre constatarea despre existența păpușarului citiți doar pe blogul lui Dragoș Galbur. Ana Cernomaz cred că a scris articolul cu același zâmbet pe față cum o văd mereu:), deținătorului ”promisului” New iPad, Eugeniuc Luchianiuc, ca de obicei scurt pe doi și pe puncte a făcut cronica, apoi însemnări, dar nu a uitat să menționeze pe cei din PD care s-au strecurat la offline. Pașa Valeriu (Valeriu Pașa), a notat fix ce a spus omul și fix ce a înțeles el, nimic în plus.

La acest subiect au scris și alți colegi. Acum nu pot să adun toate părerile lor înșirate pe bloguri. În curând vom lansa un site unde toate articolele despre offline-uri vor fi puse acolo, inclusiv părerea celui care a fost supus întrebărilor bloggerilor.

Invidioși au fost. Nu înțeleg de ce, mai ales că a fost public, anunțat din timp. Vlad Plahotniuc a insistat personal ca evenimentul să fie cât mai transparent și cât mai mulți bloggeri la DRIVE, locul unde a avut loc off-ul.

Cu cât sunt mai diferit și cât mă identific cu Vlad Plahotniuc?

  1. La facultate am venit cu mai mulți ciorapi, dar fără ghete. Purtam doar pantofi negri – diferență;
  2. Familia mea tot a băgat disciplină în mine. Dar nu-i urăsc pentru aceasta – asemănare/diferență;
  3. Sunt punctual – asemănare;
  4. Am temperament coleric – asemănare;
  5. Am făcut ”business” din timpul facultății – asemănare;
  6. Crescut cu TVR – asemănare;
  7. Am fost activ în școală și facultate – asemănare;
  8. Nu am fost comsomolist – diferență.
  9. Nu cred în schimbarea până la capăt – asemănare.
  10. Iubește să muncească – asemănare.
Remarcă: Plahotniuc are capacitatea să muncească 24h/24h fără să obosească, iar somnul este foarte scurt „dacă este nevoie, poate dormi doar 2 ore pe noapte” a confirmat un vechi prieten de-al lui.

Citiți aici un comentariu referitor la Victoriabank.

Distribuie acest articol
3 Comments