Buletinul și Pașaportul vor fi perfectate doar în câteva minute

Ieri, 18 aprilie, cu câteva zile înainte de nașterea lui Lenin, și cu 2 zile înainte de ziua când veteranii au anunțat că vor distruge monumentul de la Moldexpo, am participat la Offline cu Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Am primit destul de multă informație, care trebuie să ajungă și la public. Ministrul, împreună cu colegii din Minister, în două ore de discuție, au informat despre ce au făcut și despre planurile pe viitor ale Ministerului. Așa cum a fost în cazul offline-lui cu Vlad Filat, și de data aceasta au fost informații offrecord.

Pentru că colegii bloggeri au scris deja în detaliu despre offline și informații cu privire la eliberarea documentelor, aș adăuga, sau poate că repet un coleg, despre procedura de eliberare a buletinului de identitate și a pașaportului străin.

Astfel, în curând vom avea buletine de tip nou. De mărimea unui card, care va avea o fișă de însoțire, necesară doar la votare. Noul buletin va avea același preț, dar se va perfecta în condiții mai simplificate. Săptămâna viitoare urmează să fie operate încă câteva modificări în legi, prin care cei de genul M, nu vor mai fi nevoiți să prezinte la perfectarea buletinului livretul militar sau adeverința de recrut. Pentru că Legea antidiscriminare încă nu a fost votată, nu am discutat ce va fi scris în buletin la compartimentul Sex. Dar, detaliul nou care va apărea pe cartonaș va fi adresa de domiciliu și două cipuri.

Atât buletinul de identitate cât și pașaportul vor fi eliberate doar în câteva minute. De fapt, acum în câteva oficii procedura durează până la 10 minute. 5 minute îți ia să aranjezi gulerul la cămașă și să intri în cabina unde trebuie să zâmbești ca să ieși frumos în fotografia de pe buletin. Curând, vor dispărea și cabinele de fotografiat, umbrelele și aparatul foto, pentru că Ministerul deja s-a gândit și va pune la fiecare operator câte un aparat special, cu care va face toate operațiunile, inclusiv de luare a amprentelor, pentru cei care doresc să facă un pașaport.

La același offline a fost demonstrat și utilajul mobil, pe care-l poți solicita acasă, și cu întreaga familie, cu doar puțin peste 400 lei per chemare, puteți perfecta pașaportul biometric. Mai multe detalii puteți citi pe blogul lui Radu Chivriga.

Au mai scris la temă: Ana CernomazRadu Chivriga, și alții

Distribuie acest articol