23 de ani ai Poliției de Frontieră

11355000_10206797148669647_1511507201_n

Astăzi s-au împlinit 23 de ani de la fondarea a ceea ce astăzi este Poliția de Frontieră. Instituția a trecut de-a lungul timpului prin mai multe transformări, printre care schimbări de denumire, de supunere și tot așa mai departe. Însă, niciodată nu a avut parte de o reformă adevărată până la transformarea acestui seriviu în Poliția de Frontieră, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Uniunea Europeană a alocat bani pentru modernizarea și construirea unei Poliții de Frontieră adevărată, care este de pază la hotarele UE cu Ucraina (Moldova nu are hotar pe Prut). Dotarea actuală și modernizarea serviciului a fost posibilă inclusiv datorită echipei.

Dacă să lăsăm modestia la o parte, procesul de reformare a fost condus de către Dorin Purice, Șeful Poliției de Frontieră. Purice este un om sincer, care a știut cum să pună lucrurile cap la cap, iar în final să facă din Serviciul Grăniceri un Departament al Poliției de Fontieră de invidiat. El este cel care a înțeles cum se face reforma și cu ce se mănâncă, fapt pentru care-l apreciez foarte mult.

Mă bucură faptul că, pe lângă jurnaliști, au contribuit la mediatizarea Departamentului inclusiv bloggerii, colegii mei, care au fost și ei polițiști de frontieră pentru o noapte și o zi. Cele două offlineuri au fost lecții teoretice și practice pentru bloggeri, întipărite în memoria fiecăruia ca cea mai plăcută experiență. Poate experiența și este cauza entuziasmului din fiecare articol, like și share. Inclusiv pe această cale Poliția de Fontieră a cunoscut, în termen scurt, o imagine pozitivă. Dorin Purice spune că la schimbarea imaginii, în mai mult pozitiv, se datorează inclusiv și schimbărilor efectuate la Poliția de Frontieră în urma reformelor, ceea ce este adevărat. Cu o apreciere în acest sens a venit și Ministrul Balan, care a apreciat faptul că, datorită bloggerilor s-a reușit o mediatizare pozitivă a Poliției de Frontieră, care este cel mai invidiat Departament din subordinea MAI la acest capitol.

Felicitări dragi polițiști și polițiste de frontieră! Sunteți Bravo!

Distribuie acest articol