Timpul, o DIVERSIUNE ruseasca?

timpul in limba rus

Am ajuns să o vedem și pe aceasta – Constantin Tănase a lansat versiunea rusă a portalului Timpul.md

Este inexplicabil cum bătrânul român a căzut pradă limbii ruse și cotropitorilor, mai ales că mulți ani la rând se declara luptător înrăit cu cei care vorbesc și promovează rusismul în Moldova. În câteva articole a ”maestrului” am găsit acuzații dure în adresa mai multor instituții media din țară, inclusiv PublikaTV, pentru faptul că în emisiuni sunt invitați vorbitori de limba rusă, iar portalurile de știri fabrică articole în limba cotropitorilor. Constantin Tănase chiar a dedicat un articol (rușinos) pentru a răspunde în modul cel mai nepoliticos unui tânăr jurnalist care i-a explicat despre o situație anume, legată de limba rusă.

Tot în articolele sale, înșirate pe portalul său albăstriu și în ziarul cu câteva rânduri text, restu publicitate, Constantin Tănase acuza unele surse media din Moldova că au deschis conturile la banii rușilor, așa cum puii de vulture deschid gura când șoimul aduce prada la cuib. Poate a avut sau nu dreptate, dar din câte cunosc eu, aceeași UNIMEDIA nu stă cu gura căscată la banii rușilor pentru a menține Vesti.md, portal de știri în limba rusă, întreținut de echipa Interakt Media.

A uitat Constantin Tănase de acuzațiile și scuipatul în fața colegilor din presă? A devenit singur prada banilor ruși și a ordinelor de la Kremlin? De ce a fost nevoie ca un portal românesc să aibă o versiune în limba rusă? O fi Timpul, până la urmă, o Diversiune rusească? De ce Tănase încercă să schimbe cursul operei sale jurnalistice? Presupun că este conștient de faptul că trebuie să scrie editoriale și în limba rusă, aceasta este grav pentru El și pentru cititorii români, consacrați.

Scopul diversiunii rusești este aducerea informațiilor greșite, probe întortocheate și schimbate, false, acoperite cu sângele celor deportați și omorâți în Siberia. A mers Constatin Tănase la așa ceva de dragul banilor? Nu ar fi prea urât din partea Dumnealui?

Haideți să ne gândim cât de flexibil este bătrânul jurnalist, ”maestru” al jurnalismului din Moldova:

De obicei, oamenii care nu pot se retrag în capătul grădinii și plantează două trei tufe de rușii și se tot corcolesc în jurul lor până dă înghețul, apoi toată iarna stau la gura sobei și așteaptă data de 8, ziua în care vine pensia. Constantin Tănase nu se lasă bătut și cucerit de tufele de roșii, el continuă activitatea sa de ”culegător” și ”informator” de informații, așa cum a învățat încă de pe perioada Uniunii Sovietice (Bătrâna Uniune, moartă de ceva ani în urmă).

În ultima campanie electorală a dat dovadă de flexibilitate și părtinire. Comunicatele PDM erau publicate mai întâi pe Timpul apoi era expediat jurnaliștilor de la restul portalurilor și televiziunilor. Presupunem că gestul a fost motivat prin bani. Acum cred că la fel din cauza banilor s-a apelat la ruși. Ei susțin cu mare plăcere orice act de eroism îndreptat spre răsturnarea cauzei corecte, precum și pentru promovarea culturii ruse în Moldova. Mai ales acum când se încercă de a scoate limba rusă din documentele oficiale ale Republicii Moldova, începând cu buletinul de identitate.

Și-a revenit la bătrânețe Domnul Tănase? Au reînceput apelurile de la mai marii șefi de la Kremlin și a început a susține ”poporul” rus, tot pe acel care-l proteja și-l corcolea pe vremea URSS? Probabil că Da! Nu era altfel dacă ieri nu anunțau la fiecare 5 minute pe Facebook că au lansat versiunea portalului Timpul.MD în limba rusă, îmbogățită deja cu câteva știri de ”maximă” importanță. Reacția celor de pe Facebook nu s-a lăsat mult așteptată. Mai mulți au comentat că este o rușine ce face Timpul, iar lansarea versiunii ruse este doar o spurcare a portalului, care până ieri era printre unicele care nu avea texte în limba cotropitorilor.

Vom vedea, după această aplecăciune în fața celor care au ucis bunicii și străbunicii noștri, dacă Constantin Tănase va titra articole pro România, pro Unire și dacă va mai critica portalurile și TV pentru limba rusă din știri și emisiuni.

Culmea este că Constatin Tănase face parte din Consiliul Unirii. Nu știu care a fost reacția româncei Vitalia Pavlicenco la decizia colegului de Consiliu, privind lansarea versiunii ruse, dar cred că nu prea plăcută, poate chiar iritantă. La fel, mă întreb cât de onorat este Дан Дунгачу, директор Института Политических Наук и Международных Отношений Академии Румынии, să fie pe prima pagină a versiunii ruse, lansate ieri de Timpul.

Distribuie acest articol
One Comment