Spațiul media din Moldova primește de luni încă 5 site-uri

Începând de luni, 10 martie 2014, spațiul media din Moldova va primi încă cel puțin 5 site-uri, dintre care: 1 portal de știri în limba română, 1 site economic, 1 site de cancan, 1 site de agregare a știrilor și un nou portal de știri în limba rusă.

Pe parcursul anului 2013 și începutul anului 2014 în Moldova au apărut mai multe portaluri de știri, cu conținut calitativ și de cel foarte necalitativ. Dintre toate care au apărut recent doar curentul.md are un design făcut special, iar restul portalurilor sunt făcute pe baza WordPress, pe care s-a pus o temă furată de pe net, sau teme cumpărate cu 50 USD, tot de acolo.

[su_tabs][su_tab title=”Publicitate”] Clinica Stomatologică DentUs oferă:

DentUs

  • tratament terapeutic
  • tratament protetic
  • estetică dentară
  • ortodonție
  • chirurgie
  • implantologie

Consultația este gratis !

str. Vasile Alecsandri 47, etajul 2, or. Chișinău, Republica Moldova. 0 (22)-796-804

Ne găsiți și pe Facebook![/su_tab] [/su_tabs]

Luând după apartenența politică, în Moldova într-o perioadă scurtă de timp, profitând de libertatea exprimare, au apărut portaluri care s-au afiliat din start politicului, iar scorul ar fi de: 2 portaluri noi ale PLDM, 1 portal PL, 1 portal pentru Mișcarea lui Mocanu, 1 portal pornit independent, dar se pare că va fi al lui Renato Usatîi. Mai este și glasul.md, dar nici nu știu unde să-l bag, pentru că nu am informații dacă cineva cunoaște ceva despre acest site.

Întrebare: ”Cât vor exista aceste pagini web, numite portaluri de știri?”. Părerea mea este că cel puțin 3 din cele apărute recent vor dispărea, iar primul va fi al PL-lui, în cazul dacă Fiodci nu intră în Parlament.

La nivelul calitate, 90% din noile apariții s-au spânzurat de titlurile din genul șocant și inedit, flăshuite, exclusive și tupeiste. Din păcate, cititorii din Moldova dau click la asemenea titluri, iar din această cauză cineva dintre ei se laudă cu trafic de zeci de mii pe lună.

Într-o vreme mă pornisem și eu, dar am renunțat de mai multe ori văzând că apar portaluri una după alta. Însă, cel mai tare m-au speriat titlurile FLASH // ULTIMA ORĂ // și cele scrise cu Caps Lock 😀 , la care sigur nu făceam față și aveam să stau cu 1000 de oameni pe zi și nu acopeream nici cheltuielile de întreținere.

Ce ține de acele 5 situri care apar luni, vreau să spun că au fost construite special. Sunt foarte practice, iar cel în limba rusă cred că va atrage mulți cititori, deoarece este făcut în stilul și culorile plăcute rusofonilor. Portalul cu știri în limba română la fel are un design plăcut, adaptat la noile tendințe de pe piață.

Mai așteptăm o zi, să vedeți cum arată fiecare dintre cele 5 site-uri noi, fabricate în Moldova.

Distribuie acest articol