Oficial: Știrile TSN vor fi despre PSRM și Dodon

După publicarea articolului ”Încă 2 zile până la lansarea TSN”, am fost contactat de producătorul general și directorul TSN, care a încercat să-mi spună că nu am dreptate, iar TSN nu este o televiziune de buzunar și nu va sta la picioarele lui Igor Dodon & Co.

După o discuție de câteva minute, Dl Director recunoaște că în TSN de fapt va face știri despre PSRM și Igor Dodon, din cauza că acestea sunt preferințele sale personale, iar tânărul deputat nu ar avea nimic cu știrile și nu le coordonează.

Am luat aceasta ca un fel de ”Igor Dodon are încredere în echipă și nu redactează știrile”. Da, are dreptate. Igor Dodon este un specialist bun în domeniul economic, asta nu o pot contesta, iar cu știrile nu are treabă, nu a făcut jurnalism ca să știe cum să construiască o știre bună.

În șirul acuzațiilor că eu nu am fost corect în articolul anterior, a încăput vorbă și despre celelalte posturi TV din Moldova care, mai mult, sau mai puțin, ar fi la cheremul unor oameni cu influență. Sub această scuză, TSN va difuza mai multe știri despre partidul codus de Igor Dodon. Scuza este imbatabilă și mă gândesc dacă la TSN a ajuns măcar un exemplar al Codului deontologic al jurnalistului și la ce bun să lansezi o televiziune despre care știi din start că este o mașină de manipulat și nu un canal informativ, corect și echidistant?

Aici vreau să menționez despre acuzația pe care am primit-o, potrivit căreia 50% din ce am scris eu nu este adevărat. Bine, să presupunem: din aceste procente nominalizate, 48% sunt că TSN nu va fi o televiziune care va fabrica știri cu și despre Igor Dodon. Atunci mesajul: ”E preferința mea politică și asta tot”, trimis mie de acest domn, nu înlătură acele 48%?*

Deci e oficial, TSN va fi o televiziune de partid, chiar dacă PSRM nu are cotă parte în această televiziune, așa cum a scris și Igor Dodon, astăzi pe Facebook.

Continuând gândul despre proprietari, potrivit unei surse, ediția «Аргументы и факты» este deținută de PP ”Exclusiv Media” SRL care, poate accidental și din culpa celor de la CÎS, este aceeași firmă deținătoare a Televiziunii Socialiste Naționale. Aici nu poate nega nimeni, deoarece chiar pe site-ul oficial al ziarului «Аргументы и факты» (http://inter.aif.ru/), la compartimentul Parteneri, este clar indicat următoarele:

”Партнеры ИД «Аргументы и факты» за пределами РФ
Молдова ( включая Приднестровье)
Издатель: PP Exclusiv Media SRL
Адрес: 2012, Республика Молдова, г. Кишинев, ул. Армянская, 18, оф.1, Редакция газеты «АиФ в Молдове»”

Deci, e clar de unde bate vântul și de unde vin banii pentru noua televiziune, care se va lansa peste două zile, în rețeaua internet.

În zadar se supără Dl Igor Dodon când spun că TSN îi aparține. La fel, în zadar se supără cei de la TSN când spun că vor fi fabrică de știri, deoarece chiar șeful lor a recunoscut aceasta.

*2% – Voronin nu a spus despre pantalonii roz. Până la urmă nu am scris nimic greșit.

Distribuie acest articol
2 Comments