Moldova expusă descalificării de la Eurovision?

În luna ianuarie Moldova a riscat să fie descalificată de la Eurovision 2012 din cauza organizatorilor de aici. Până la urmă se constată că participarea Moldovei la Eurovision este o minune deoarece aceasta, conform regulilor Eurovision, trebuia să fie descalificată din cauza că pe 25 ianuarie 2012 cel responsabil nici nu a plecat la Baku să participe la extragerea pentru evoluarea în semifinale.

Potrivit unui organizator al Concursului Eurovision 2012, care anul acesta are loc la Baku, Azerbaijan, Vitalie Cojocaru, cel despre care am scris și ieri, trebuia să fie prezent la extragerea din 25 ianuarie, însă, când a venit momenul acesta lipsea. La Baku se afla doar o echipă de jurnaliști din Moldova, trimiși parcă din capul lor. Noroc de aceștia. Unul din ei a extras din bol bilețelul norocos și l-a prezentat publicului, prezentându-se ca fiind persoana responsabilă. Până la extragere, Vitalie Cojocaru a fost telefonat continuu pentru a da un răspuns unde se află, de ce nu este prezent și unde se află. Acesta se pare că avea telefonul închis și nu răspundea nimănui. Într-un final s-a depistat că s-ar afla în Moldova, probabil a uitat de extragerea din 25 ianuarie și nu a plecat în capitala Azerbaijanului.

Cei de la TRM, care-i țin ”krîșa”, spuneau că pe seama lipsei acestuia doar se face zarvă prea mare. Nu e nimic grav în faptul că cel reponsabil direct de organizarea Eurovision, nu a respectat o prevedere regulamentară. Totul a trecut și toți au dat în umbră acea întâmplare neplăcută. Jurnaliștii din Moldova nu au fost informați despre isprava lui Cojocaru, astfel toți au tăcut în lipsă de informație. Din infromațiile care le-am primit, jurnaliștii au fost obligați să nu divulge gafa majoră, deoarece Moldova riscă cu descalificarea iar în Țară nu e voie de făcut scandal pe acest subiect pentru a nu pierde cineva scaunele moi din Secția VIP a Teleradio-Moldova.

Dacă organizatorul din Baku nu trecea cu vederea și dacă nu se camufla extragerea biletului de către reprezentantul Moldovei, sub acoperire, acum Pasha Parfeni ar fi stat acasă, iar toate eforturile și certurile pentru finala națională a selecției ar fi fost în zadar. Până în prezent cei din Baku sunt supărați întemeiat pe Vitalie Cojocaru, pentru faptele acestuia și alte stângăcii a TRM, printre care favorizarea lui Mihailă la votul publicului în timpul selecției naționale.

Până la urmă trebuie să mulțumim jurnaliștilor că au salvat Moldova. Dacă se spunea acolo despre lipsa lui Cojocaru, sâmbătă nu am avea cui ține pumnii. Eu le mulțumesc din tot sufletul acestora pentru curaj și ingeniozitate.

Contactat de mine, Vitalie Cojocaru a afirmat că pe 25 ianuarie a fost doar o festivitate mondenă la care nu era necesară participarea organizatorilor locali. ”Evenimentul a fost de gen “transmiterea stafetei” de organizare de la primarul Dusseldorf la primarul Baku”, a mai adăugat acesta.

La final vreau să atrag atenția Consiliului de Observatori ai TRM despre ispravele stângace a unor responsabili și funcționari de rand înalt. După ce în ianuarie aveau să descalifice Moldova, acum se pare că la Baku au plecat cupluri familiale din banii TRM, dar nu echipă de la Moldova 1. Rog pe aceștia să solicite în ședința de mâine dacă întradevăr Mariana Mihailă se află în conediu și dacă cheltuielile de deplasare, cazare și diurna nu sunt achitate de TRM. La fel, voi ruga să fie luat la control dacă după revenirea acestora vor fi făcute decontări în baza chitanțelor și biletelor de călătorie, așa cum se obișnuiește la instituțiile de Stat: se fac cheltuieli din capul lor, apoi aduc cecurile la decontare, uneori dublând suma prin încasarea de la sponsori și de la instituția de Stat.

Distribuie acest articol
One Comment