JurnalTV în prag de faliment?

După tentativa de înstrăinare a televiziunii, dar și în urma litigiilor de milioane pe care le are “JURNAL DE CHIŞINĂU PLUS” SRL, MD 2012, mun. Chişinău, str. Vlaicu Pârcălab, nr. 63, et. 2 (Licenaț de emisia AA 073710 din 03.07.09 (reperfectată), Contract cu SC „EASTERN SPACE SISTEM” SRL, expirare 03.07.2016), se pare că televiziunea este în prag de faliment, iar angajații, în special cei de la TV, ar trebui să-și caute deja de lucru.

Se spune că Nata Albot anume din acest motiv a decis să plece de la acest post, lăsând termen suficient de la plecarea până la un eventual faliment pentru a scăpa de acuzațiile că a administrat prost treburile de la fosta prima televiziune de știri, transformată în cinematograf de filme în limba rusă și de desene animate. Dar, Nata spune că pleacă în Canada și anume acesta ar fi principalul motiv.

Anul trecut am scris despre o eventuală preluare a postului de către comuniști. Cu toții probabil ați văzut cum un timp televiziunea difuza știri parcă montate în garajul NIT-ului. De atunci până acum a trecut timp și a curs multă apă pe Nistru, dar lucrurile se pare că nu prea s-au schimbat.

Potrivit unor informații, proprietarii postului au cerut multe milioane pentru tot ce este acolo, numai că cumpărătorii nu prea s-au repezit să pună mâna pe tânăra televiziune, deoarece suma cerută a fost una mare, iar un post de acest fel poate fi creat cu doar 2/8 din suma cerută.

Pe parcurs, se pare că au fost negocieri cu comuniștii, dar au pus piedici alte forțe politice, printre care probabil și verzii. La fel, în aceeași perioadă a fost judecat și litigiul în urma căruia Jurnal TV ar fi pierdut până la ultima instanță, câteva milioane.

Comuniștii au pierdut interesul de a cumpăra JurnalTV după preluarea Accent TV (“TELESISTEM TV” SRL, MD 2071, mun. Chişinău, Licența AA073688, valabilă până în 2016), iar în perioada 2012 – 2013 salariații “JURNAL DE CHIŞINĂU PLUS” SRL au fost transferați, majoritatea, la firma I.C.S. BROADCAST PRODUCTION S.R.L., STR.VL.PIRCALAB 63, Activități: Prod. de filme cinemat. si video; Distrib. de filme cinem., video; Publicitate. Nu este înregistrată ca plătitor de TVA.

Potrivit informațiilor din anii trecuți, “JURNAL DE CHIŞINĂU PLUS” SRL avea achitat un surplus de 700 mii lei la Bugetul Public Național, achitare impozite, pentru a evita problemele cu statul și întârzieri la achitarea impozitelor.

Chiar dacă o parte din activitate a fost preluată de I.C.S. BROADCAST PRODUCTION S.R.L., vara aceasta salariații au fost în așteptarea salariului și restanțelor, a căror achitare a întârziat. Vineri, 2 august 2013, au fost achitate salariile și restanțele angajaților firmei nominalizate.

Probabil că reporterii JurnalTV ar trebui deja să expedieze CV-uri la celelalte televiziuni, poate unele fac angajări.

Distribuie acest articol
3 Comments