JurnalTV în prag de faliment?

După tentativa de înstrăinare a televiziunii, dar și în urma litigiilor de milioane pe care le are “JURNAL DE CHIŞINĂU PLUS” SRL, MD 2012, mun. Chişinău, str. Vlaicu Pârcălab, nr. 63, et. 2 (Licenaț de emisia AA 073710 din 03.07.09 (reperfectată), Contract cu SC „EASTERN SPACE SISTEM” SRL, expirare 03.07.2016), se pare că televiziunea este în prag de faliment, iar angajații, în special cei de la TV, ar trebui să-și caute deja de lucru.

Se spune că Nata Albot anume din acest motiv a decis să plece de la acest post, lăsând termen suficient de la plecarea până la un eventual faliment pentru a scăpa de acuzațiile că a administrat prost treburile de la fosta prima televiziune de știri, transformată în cinematograf de filme în limba rusă și de desene animate. Dar, Nata spune că pleacă în Canada și anume acesta ar fi principalul motiv.

Anul trecut am scris despre o eventuală preluare a postului de către comuniști. Cu toții probabil ați văzut cum un timp televiziunea difuza știri parcă montate în garajul NIT-ului. De atunci până acum a trecut timp și a curs multă apă pe Nistru, dar lucrurile se pare că nu prea s-au schimbat.

Potrivit unor informații, proprietarii postului au cerut multe milioane pentru tot ce este acolo, numai că cumpărătorii nu prea s-au repezit să pună mâna pe tânăra televiziune, deoarece suma cerută a fost una mare, iar un post de acest fel poate fi creat cu doar 2/8 din suma cerută.

Pe parcurs, se pare că au fost negocieri cu comuniștii, dar au pus piedici alte forțe politice, printre care probabil și verzii. La fel, în aceeași perioadă a fost judecat și litigiul în urma căruia Jurnal TV ar fi pierdut până la ultima instanță, câteva milioane.

Comuniștii au pierdut interesul de a cumpăra JurnalTV după preluarea Accent TV (“TELESISTEM TV” SRL, MD 2071, mun. Chişinău, Licența AA073688, valabilă până în 2016), iar în perioada 2012 – 2013 salariații “JURNAL DE CHIŞINĂU PLUS” SRL au fost transferați, majoritatea, la firma I.C.S. BROADCAST PRODUCTION S.R.L., STR.VL.PIRCALAB 63, Activități: Prod. de filme cinemat. si video; Distrib. de filme cinem., video; Publicitate. Nu este înregistrată ca plătitor de TVA.

Potrivit informațiilor din anii trecuți, “JURNAL DE CHIŞINĂU PLUS” SRL avea achitat un surplus de 700 mii lei la Bugetul Public Național, achitare impozite, pentru a evita problemele cu statul și întârzieri la achitarea impozitelor.

Chiar dacă o parte din activitate a fost preluată de I.C.S. BROADCAST PRODUCTION S.R.L., vara aceasta salariații au fost în așteptarea salariului și restanțelor, a căror achitare a întârziat. Vineri, 2 august 2013, au fost achitate salariile și restanțele angajaților firmei nominalizate.

Probabil că reporterii JurnalTV ar trebui deja să expedieze CV-uri la celelalte televiziuni, poate unele fac angajări.

Distribuie acest articol

3 comments

  1. De ce administratia penitenciarului nr-17. Rezina se bate jok de detinuti. Ii tin in celule pline ku apa… Sai umple mai repede de turbekuleoza. Si nime nu vede. Ka pe nime nui duk sa filmeze akolo undei rau.

    1. Am copil care munceste in penitenciaru din rezina. Sii tinut intro celula foarte murdara si periculoasa pentru sanatatea lor. Sis fugariti de la ora 6 dimineata pin la 22 seara. Si daka nu le cunvine la administratie ceva. Ii skoala si noaptea la munka. Dintrun kuvin, se bat jok de ei, ka de niste animale. Si de chear ei skriu plingeri pe undeva. Ii bat sii inchid in kameri pline ku apa si hlorka. Nui hranesk. Si le zik ka nime nu o sai skape. Chear nu de mult, pe un kondamnat, pentru ka so plins pe administratie. Akuma al judeka fara nici un motiv. Ka tipa la palit ku o stikla de la un geam peste mina. La ce Ofiteru pe nume Ajer Vadim nu are nici un semn pe mina. Dar condamnatu Savin Roman se asteapta cu o pedeapsa pin la 5 ani. Asta cei lege in republika moldova. Si asa e pin toate penitenciarele. In penitenciaru nr-17. Rezina e glavn4i Ajer vadim cu Trimbaci Alixandru. Restru sunt asa si asa. Nau teama de nimik. Kare plateste acela traeste . Kare nu plateste, poate sasi stearga picioarele de el

      1. E drept domnule giku. Intradivar e bespridel in penitenciaru din rezina. Eu tot stiu ka militia de akolo face mare bespridel. La care le face cameri de lux. La kare le face zile fripte. 4i aduk pe detinuti la conditia ceea ka ei sa se tae, ka sa aduka bani la stat. Si militia sa le pue naruseni, ka sa arate ka ei lukreaza. Ka sa se ei vreo komisie de ei. Sa se uite kum pun ei naruseni la kondamnati pe degeaba. Apoi trebue mai mult de jumatate din administratie inchis. Inpreuna ku mafiosu de saf alor. Dar ce sa le faci. Ka toti ei lukreaza la o mina. Nu mai poti da de kapat. Chear si daka chemi vreo tiliviziune. Ei 4i duk prin apartamentele lor de lux. Dar la cei kare 4i maninka paduchii, nui duk. Si eaka asai de bine in puskarie. Bine ka lui filat tot 4i ajunge. Si tot 4i dau. Dar pentru aistelalti nu are statu ce sa le dae. Dar dupa lege ei munces. Furind tot si dukind in buzunaru lor. Si ministru ista frumos alor tot 4i akopera. Da de ce el nu vine pe la detinuti sai vada in ce hal traes. El vine si sta la masa cu mafiotii lui. Sii intreaba daka eo strins opseaku. Si so pus banii in buzunar. Si se duce la kresla lui kalda. Dar altii lasa sa stae in paie. Asteptam al doilea reis de lege so mai refaka.

Comments are closed.