Jucătorii mari își măsoară puterile pe trafic.md, public

Nu o singură dată am scris despre înșelătoriile mai multor pagini web cu privire la traficul înregistrat într-o anumită perioadă.

Ieri un portal de știri a făcut public o știre mică, dar plină cu gogoașe, despre traficul record înregistrat de ei. Astfel, la doar o singură știre, ieri deja erau peste 176 de mii de vizualizări, ceea ce nu s-a mai întâmplat în Moldova.

De câteva luni în Moldova este un site unde se contorizează cei mai mari, dintre care și cei mai cinstiți, jucători de pe piața portalurilor online. Acest site este trafic.md, iar pe el rulează un contor al Biroul de Audit al Tirajelor și Internetului  (BATI).

Azi UNIMEDIA bine a punctat, chiar din titlu, că anumite site-uri nu există în clasament, dintre care și cel care se laudă cu vizitatori de milioane pe lună.

Potrivit trafic.md, în luna septembrie 2013 pe protv.md au intrat 533 mii de vizitatori, iar pe unimedia.md au intrat 323 mii de vizitatori. Dacă să luăm ProTV.md ca site de referință, constatăm că în Moldova nu sunt mai mult de 600 mii de utilizatori de internet, care să consume știri lunar. Nu există în Moldova cineva, consumator de știri, care să nu deschidă zilnic Protv.md ori unimedia.md

Mai sus am scris despre trucajul făcut la unele pagini web în privința vizitatorilor și vizitelor unice. Nu voi da nume, dar, când deschizi prima pagină a acelui site, lăudat ieri de nu mai pot serverele, veți observa că se contorizează câte o vizită sau chiar mai multe la fiecare știre agregată pe prima pagină. În mod normal, știrea publicată pe prima pagină nu trebuie să se contorizeze la fiecare refresh. În acest caz se contorizează doar Index de n ori și atât.

Recomand celor cu portalul roz să nu mai facă știri atât de roz, pentru că cei care cunosc ce înseamnă traficul .net în Moldova vă pot șterge nasul, ușurel. Și chiar da, dacă aveți atâta trafic și sunteți cinstiți, de ce nu sunt datele undeva publice? Metrica.md a revenit, trafic.md e funcțional!

Am căutat pe aceste motoare de contorizare și de peste tot primesc răspunsul: ”Oups! Nu a fost găsit acest website!”

Distribuie acest articol