Din 1 mai, calitatea unor știri de pe UNIMEDIA revine la normal

Aproape un an în urmă eram la o terasă în sectorul Râșcani și ne răcoream cu bere servită de Privesc.eu, în cinstea celor 2 ani de activitate.

A venit un tinerel care a arătat cu degetul la mine pronunțând că l-aș fi dat afară de la un post de lucru. Toți au rămas mirați de cruzimea mea și de îndrăzneala celuia. Știind că de fapt nu am treabă, i-am explicat că așa lucruri nu se fac în public, chiar dacă ar fi adevărat. Dar aceasta am explicat după ce am aflat de la el marea veste: este angajat la UNIMEDIA și va face știrile din Sport, Media/IT și încă câteva știri din domeniul copy/paste cu adaptare.

De data aceasta eu am rămas mirat, iar cei care stăteau la masă au exclamat: ””E gata cu calitatea știrilor de pe acest portal! (UNIMEDIA)”. Peste puțin timp a început calvarul știrilor. Acestea erau făcute pe jumătate sau schimbate ca sens, în categoriile vizitate mai rar, dar cunoscute foarte bine de iubitorii sportului.

Ieri, 1 mai, am aflat că tinerelul în cauză nu mai este angajatul UNIMEDIA. Cariera lui de jurnalist a luat capăt aici, la nici un an de activitate. Aș zice că târziu, dar nu ai ce face. Am impresia că Șefii nu se uitau în comentarii și în texte să vadă greșelile acestuia și nemulțumirea consumatorilor. Ei bine, e problema fiecăruia să mențină sau să demită un colaborator din anumite motive. O nemulțumire o găsiți și aici, pe blogul ungadunga.blogspot.com.

Aici aș menționa cum Dumitru Diacov a început cariera de jurnalist cu articolul la penitenciarul de minori din Lipcani. Șefii de la KP i-au spus că cu așa articol nu găsește de lucru la nici-o redacție din Moldova, dar dat fiind faptul că e cu îndreptare de la KGB, l-au făcut reporter cu mare grad militar cu sediul redacției în România. Până la urmă a ajuns colonel al KGB.

Acum sunt sigur că calitatea știrilor va fi mult mai bună. Aș spus băieților și înainte că o parte din echipă face știri, iar cealaltă strică imaginea portalului. Așa cum am discutat și săptămâna trecută, la UNIMEDIA se fac reforme, cu implementare din 1 mai, care vor duce la creșterea calității conținutului. Succes!

Vă reamintesc că UNIMEDIA este portalul de știri care a revoluționat presa online din Moldova, stând de fapt la baza concurenței acerbe care este acum pe piața de știri scrise pe pagini web, menținându-se în topul preferințelor utilizatorilor de internet/consumatori de știri, o perioadă îndelungată și incontestabilă.

Mulțumim lui Alex Cozer că a semnalat ultima picătură din pahar!

Distribuie acest articol