Dezinformare marca JurnalTV și Stela Popa

JurnalTV bagă titlul: ”Ghinionul unui contrabandist”, asta deși nu este o hotărâre a instanței prin care să fie recunoscută calitatea de contrabandist a persoanei care ar fi încercat să treacă vama cu mai multe țigări.

Până aici e discutabil, însă făcând o suprapunere a comunicatului de la Serviciul Vamal cu ce spune Stela Popa în știre e o diferență ca dintre cer și pământ. Serviciul Vamal indică destul de clar că, ”Potrivit explicaţiilor şoferului, acesta a preluat microbuzul de la un prieten pe nume Veaceslav pentru a transporta pasagerii în Germania, iar pentru acest serviciu urma să primească o sumă de aproximativ 1000 de euro”. Stala Popa spune că șoferul a primit deja recompensă 1000 € (atenție) pentru a transporta țigările în Germania.

Eu înțeleg că nu toți cei 1800 telespectatori, care urmăresc JurnalTV, citesc comunicatele de la Vamă, dar să faci abuz și să-i dezinformezi doar pentru a ieși o știre mai frumoasă nu e bine și e departe de Codul deontologic al jurnalistului.

Reportajul celor de la JurnalTV îl găsiți aici, iar comunicatul de la Vama îl găsiți aici. Definiția dezinformării o găsiți aici.

Distribuie acest articol
One Comment