Devii mai deștept dacă pleci la Festivalul CRONOGRAF


Festivalul CRONOGRAF este unicul festival de film documentar din Moldova şi este organizat anual la Chişinău începând cu 2001. Acest eveniment a apărut la iniţiativa unui grup de tineri entuziaşti, organizaţi în cadrul studioului OWH, care şi-au propus să animeze viaţa culturală din Moldova şi să aducă mai aproape de publicul autohton documentare de ultimă oră din întreaga lume. De la o ediţie la alta, festivalul creşte prin calitatea şi numărul filmelor înscrise în competiţie şi atrage tot mai mulţi parteneri naţionali şi internaţionali şi un public tot mai larg.

La CRONOGRAF, realizatori de film din toată lumea au ocazia să se cunoască şi să-şi promoveze lucrările într-un spaţiu nou pentru ei, în faţa unui public care are puţine ocazii de a viziona producţiile cinematografice ale momentului.

Festivalul a devenit un spaţiu al întâlnirilor şi al interferenţelor culturale, un spaţiu în care se întâlneşte estul cu vestul. CRONOGRAF este un festival de film documentar din estul Europei care reuneşte producţii din Europa (occidentală și de est) şi Asia, în special spaţiul ex-sovietic.

Festivalul are trei secțiuni, dintre care două internaționale. Locul, data și a câta Ediție este anul acesta, aflați pe cronograf.md

Distribuie acest articol