Despre noul design al Agora.md

agora-md-are-un-design-nou-1428570298

Portalul Agora.md a îmbrăcat haine noi. Mulți au scris deja despre această, așa că am să trec direct la subiect, pe scurt.

Agora.md avea nevoie de un nou design, precum și de noi categorii de știri, îndată după despărțirea de UNIMEDIA. Băieții au construit un site bun, care încearcă să schimbe percepția că în Republica Moldova se consumă doar un tip de design, cu multe tabele, cu un aranjament mult mai liniar și cu multe spații pentru bannere.

Noul Agora.md scoate în evidență textul știrii. Lasă ochiul să cuprindă în prim-plan doar informația pentru care a fost accesat site-ul. Mai exact, după deschiderea paginii găsești acolo știrea, apoi, dacă mai ai timp, cauți și unu două bannere.

Îmi place foarte mult că s-au gândit și la cei care citesc știrile de pe telefoane mobile. Acum Agora este mult mai accesibil de pe telefon și nu trebuie să faci două-trei scroll-uri pentru a ajunge la știre. Merge bine și de pe iPad. Varianta veche întindea tot antetul, apoi apărea știrea.

Este foarte bine că este pus numele autorului știrii, fotografia acestuia, precum și link spre pagina cu toate știrile scrise de același autor. Așa poți să deschizi și să urmărești activitatea autorului preferat (exemplu: http://agora.md/autori/stefan-grigorita), fără să mai cauți pe site. Poate că aici ar fi bine de pus undeva la vedere și lista autorilor, să se acceseze direct, fără a culege tot link-ul de mai sus.

Probabil că în premieră, însă Agora.md a creat și categoria Advertoriale unde sunt plasate toate textele publicitare. E de bine!

Un buton destul de necesar, pe care l-am dorit și pe UNIMEDIA, este cel prin care pot fi raportate greșeli în text. Astfel, băieții nu se bat cu pumnii în piept că sunt ași la gramatică, iar pentru corectarea erorilor lor au băgat acest butonaș magic, foarte util, după utilizarea căruia vine și un Mulțumesc, sincer.

Despre minusuri

Îs puține părți negative. Poate că sunt undeva în hardul designului, însă acestea la sigur vor fi înlăturate de către specialiștii antrenați în acest scop. Eu obiectez pe faptul că antetul este prea „elastic” la încărcare de pe browser, precum și se încarcă de fiecare dată când deschizi o știre navigând direct de pe site, ceea ce duce puțin la reducerea vitezei de deschidere a paginii web, precum și la un consum mai ridicat de Mb, care sunt scumpi, mai ales la pachetele limitate. Se încarcă cu probleme și butoanele sociale, în special din antetul siteului. Cred că aici mai trebuie de lucrat, de pus un cookie care să păstreze în memoria calculatorului utilizatorului măcar o parte din site, cum ar fi partea de sus.

Succes băieți! Dezvoltați siteul și păstrați echidistanța, pentru că e mai scumpă decât toate!

Distribuie acest articol
One Comment