(Date oficiale) JurnalTV este urmărit de circa 1800 de telespectatori

Jurnal.md a dat știrea bombă, din dimineața aceasta: ”Jurnal TV – lider absolut la audiență // GRAFIC” (link desigur nu voi da la blogul pe care stă știrea), din care ne informează că JurnalTV este urmărit de circa 1800 de telespectatori.

Mă gândeam că după atâta vreme de la lansare ar fi obținut o audiență mai bună însă, din fericire pentru mine, nefericire pentru ei, auditoriul televiziunii nu este chiar mare. Cel mai tare m-a înveselit faptul că știrea bombă ”a fost” citită de peste 8000 persoane, cu peste 4 ori mai multe persoane decât urmăresc TV-ul.

Angajații JurnalTV a comentat astăzi continuu despre marele succes. Chiar și eu le-am urat succes în continuare și sper că luna viitoare vor avea circa 1801 telespectatori.

În știre se fac trimitere la date furnizate de o companie care prestează servicii TV prin cablu, în orașul Chișinău și câteva din țară. În total 15000 abonați. O cifră foarte mică, dintre care doar circa 12% privesc JurnalTV.

Potrivit graficului prezentat, JurnalTV chiar este lider în rețeaua acelui operator, însă aceasta nu poate întări poziția de lider absolut, precum au scris în titlu.

Mai în glumă mai în serios, utilizatorii Facebook au scris: ”JurnalTV este urmărit de redacție, angajați și rudele acestora”. Potrivit cifrelor, dat fiind faptul că în trust sunt vreo 200 persoane, care acasă au 2-3 membri în familie, s-ar putea spune că cifra aproape că se apropie de cele scrise de utilizatorii rețelei de socializare, mai ales dacă au două televizoare în casă și mai bagă live la un calculator, undeva prin bucătărie.

Titlului a lipsit ”, în rețeaua S…”, adica o virgulă, după care să scrie că sunt lideri anume în rețeaua acelui operator de servicii, la datele căruia au făcut referință.

Menționez că JurnalTV a refuzat să mai fie monitorizat de o companie specializată, care calculează în baza formulelor speciale și utilajului specific, iar Jurnal.md s-a retras de pe toate contoarele care măsoare vizitele pe site, lăsând un contor propriu, pe care-l modifică după bunul plac, conform unor acuzații făcute de cei care au examinat site-ul nominalizat.

Amintesc că postul JurnalTV a fost sancționat, la cererea mea, pentru difuzarea unor imagini indecente, în timpul zile, pe data de 8 martie.

Distribuie acest articol