Câte un slujitor de la fiecare partid pentru CCA. Instituția a fost politizată din nou!

Câte un slujitor de la fiecare partid pentru CCA. Instituția a fost politizată din nou!
Câte un slujitor de la fiecare partid pentru CCA. Instituția a fost politizată din nou!
Societatea civilă tace, sau țipă încet, pentru că nu-i aud despre ce s-a întâmplat ieri la Parlament, cu referire la CCA.

Astfel, potrivit deciziei Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media Cristina Mâțu, Iurie Colesnic si Olga Barbălată au fost desemnați candidați pentru posturile vacante de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, informează TV7, televiziunea lui Chiril Lucinschi.

Potrivit ”deciziei” comisiei parlamentare, la CCA vor pleca câte un reprezentant al fiecărui partid din AIE, după cum urmează:

Cristina Mâțu – PLDM;
Iurie Colesnic – PL;
Olga Barbălată – PDM.

Toți au luat câte 7 voturi PRO, 1 împotrivă și 1 Abținere. Epic.

Cristina Mâțu muncește în cadrul Departamentului Instituțiilor Penitenciare, în subordinea Ministerului Justiție, care este condus de PLDM. Toamna aceasta studia la Academia de Administrație Publică.

Iurie Colesnic a fost deputat AMN, apoi MAE, după care au făcut fuziune cu PL (Mihai Ghimpu). Acum a fost desemnat în calitate de candidat al ocuparea postului vacant de membru al CCA. Apartenență politică ”0”.

Olga Barbălată este promovată de PDM. Potrivit portalului evaluez.eu, doamna a acumulat tocmai nota trei pentru activitatea prodigioasă în calitate de profesor la Universitatea de Stat din Moldova.

Iată așa au fost ocupate posturile libere de la CCA, iar ”Societatea civilă” tace de data aceasta, înghițind, pentru că probabil convine situația creată. Nu vreau să-i aud peste 1-2 ani că CCA este o unealtă politică. Gurițaaa.

Vreau să menționez că potrivit Codului audiovizualului art. 44 2) ”În timpul exercitării mandatului, membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului nu pot face parte din partide sau din alte organizaţii politice”. Așa va fi.

Păcat că legea nu prevede lipsa apartenenței politice pentru cel puțin 3 ani până la înaintarea candidaturii.

Cer scuze de pe acum dacă am supărat pe cineva cu acest articol.

A scris despre aceasta și Eugeniu Luchianiuc.

Distribuie acest articol
Tags: