Agora.md ne spune cum Filat a prejudiciat Moldova cu 2,5 mln. de dolari SUA

Desi am criticat Agora pentru stirile pro-Filat, in aceasta noapte o sa laud autorul unei noutati, pentru ca merita.

A facut o analiza despre mita luata de Filat de la Shor, iar stirea s-a transformat intr-un bumerang pentru liderul PLDM, care o sa aterizeze direct intre picioarele acestuia, in locul sensibil.

Iata stirea de pe Agora.md:

Ilan Shor a declarat procurorilor că i-a oferit 500 de mii de dolari lui Vlad Filat pentru a favoriza compania Dufremall, în procesul de judecată cu Le Bridge. În urma acestei decizii Republica Moldova a achitat despăgubiri de 2,25 mln de dolari, pierzând procesul la Centrul Internaţional de Reglementare a Diferendelor Investiţionale.

Potrivit mărturiilor lui Ilan Shor, întreprinderea Dufremall urma să piardă procesul cu LeBridge, întrucât acesta ar fi fost influențat de însuși premierul de atunci Vlad Filat urmare a presiunilor venite din partea LeBridge. Intermediarul dintre Filat și LeBridge ar fi fost actualul consilier prezidențial Ion Păduraru, pe atunci avocat al companiei LeBridge.

„Analizând situația, Shor l-a sunat pe Filat și au stabilit o întâlnire la domiciliul acestuia. În urma discuției, pe care Shor o califică drept „productivă”, cazul LeBridge și Dufremall a fost soluționat în favoarea ultimilor. Pentru aceasta, Vlad Filat ar fi pretins 500 de mii de dolari, bani care, potrivit lui Shor, i-au fost transmiși cash chiar de el în biroul din Casa Guvernului”, se menționează în procesul-verbal al audierii lui Ilan Shor.
În urma deciziei nefavorabile compania Le Bridge Corporation Limited s-a adresat la Centrul Internaţional de Reglementare a Diferendelor Investiţionale (ICSID), care a obligat țara noastră să achite circa 2,25 milioane de dolari.

Astfel, pe 22 decembrie 2014 în cadrul ședinței Guvernului s-a decis ca Ministerul Finanțelor să achite din contul mijloacelor bugetului de stat 35,1 mil. lei, în beneficiul lui Franck Charles Arif. Incheiat citatul.

Analiza Agora ne spune clar ca Vlad Filat a pretins 500 mii de dolari SUA sa intervina pe langa judecator (A. Colenco), pentru o decizie prin care Shor sa aiba castig de cauza. Pentru aceasta decizie, curata de Filat, Moldova a achitat, din buzunarul tuturor, 2,5 mln.$ sub forma de despagubire (!!!)

Interesant, nu? In buzunarul lui Filat +500 000 $, iar in buzunarul Statului -2 500 000 $!

Uite asa Moldova a achitat despagubiri de milioane, datorita sumelor negre incasate de Vlad Filat.

Informeaza Agora… cu referire la denuntul lui Shor.

#Înainte

Distribuie acest articol