Achităm despăgubiri de milioane sau întoarcem frecvența NIT?

Am fost plecat din țară câteva zile și s-au întâmplat atâtea lucruri interesante… guvernanții au declarat ziua de 7 aprilie ca Ziua Libertății, tot ei au pus sacul în cap și au înădușit NIT-ul, și au realizat ceea ce am presupus aproape 1 lună în urmă.

Închiderea NIT a ajuns subiect în presa străină. Am găsit ceva referitor la această televiziune și pe Reuters. Pe marginea retragerii licenței a Noilor Idei Televizate (NIT), am discutat și în Poiana Brașov, dar se pare că numai eu am fost de părerea că acest pas al guvernanților, prin CCA, a fost greșit. Nu se luptă în așa mod cu opoziția, cu sărăcia și corupția. AIE trebuie să procedeze altfel, să facă în așa fel încât cei care privesc NIT-ul să spună: ”Nu-i așa, eu am cu ce trăi!, Eu nu am dat mită de 2 ani!”.

Astăzi citesc deja în presă că ONU se arată îngrijorată de retragerea licenței NIT. Aceștia au solicitat ca urgent să fie luate măsuri și restabilită transmisiunea porta-vocii opoziției comuniste.

Părerea mea este că AIE nu trebuia să lase NIT-ul fără licență, iar tragerea de păr din zona de mijloc va costa Moldova câteva milioane de lei, poate și €. Pentru a evita o nouă condamnare la CEDO, ar trebui ca Curtea de Apel să dea peste bot celor de la CCA și să întoarcă licența cu restabilirea în drepturi a Noilor Idei Televizate.

Banii care vor fi plătiți ca despăgubire materială și alte cheltuieli de judecată, ar putea fi folosiți în dezvoltarea țării, în investiții câte 500 mii pe proiect.

Sergiu Sârbu, jurist de profesie, la solicitarea mea a declarat că dacă va fi necesar se va ajunge până la CEDO. ”Acum e greu de stimat care va fi mărimea prejudiciului”, a spus acesta.

Oare AIE va prefera să achităm din bugetul de Stat despăgubiri de milioane sau va reîntoarce frecvența NIT-ului?

Distribuie acest articol