PAS, PPDA și PLDM au protestat la picioarele lui Ștefan cel Mare fără notificarea prealabilă, deci ilegal

Dupa ce ieri am ascultat conferinta celor din “grupul de rezistenta”, astazi am decis sa caut pe siteul intruniri.chisinau.md notificarea prealabila a #PAScuDA si PLDM. Evident, o informare prealabila si o autorizatie legala pentru protestul din 27 august 2018 nu am gasit. Mai mult, #PAScuDA nu au notificat autoritatile nici despre protestul din 26 august, ei alaturandu-se protestului anuntat de fostul partid e guvernamant PLDM, condus anterior de condamnatul definitiv Vlad Filat.

Prin urmare, este irevocabil faptul ca #PAScuDA au incalcat legislatia cu privire la intruniri. In acelasi rand, ei intentionat au blocat zona Monumentului lui Stefan cel Mare, iar scopul principal a fost invrajbirea oamenilor si obtiberea unor reactii in forta din partea structurilor de ordine.

In acest context, masurile intreprinse de catre politie au fost perfect legale si intru restabilirea ordinei publice, mai cu seama ca actiunea de protest nu a fost notificata, dupa cum am scris si mai sus.

Legal, potrivit art.10 din Legea intrunirilor, alin. (1), orice persoană care intenţionează să desfăşoare o întrunire notifică în scris, printr-o declaraţie prealabilă, autoritatea administraţiei publice locale din unitatea administrativ-teritorială respectivă cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării întrunirii. In cazul daca protestul a fost totusi unul spontan, #PAScuDA urmau sa anunte autoritatile in ziua respectiva cel putin verbal, asa cum este stabilit in art.12 din legea nominalizata mai sus. Pentru nerespectarea procedurii legale, (art.23)organizatorul poate fi tras la răspundere administrativă pentru desfăşurarea întrunirii fără depunerea declaraţiei prealabile în modul stabilit de prezenta lege sau pentru desfăşurarea întrunirii contrar prevederilor declaraţiei.

In aceste conditii, sunt neintemeiate toate iesirile celor din #AndreicuMaia sau #ACUM. La fel, ei nu inceteaza sa manipuleze opinia publica, urmarind sa obtina beneficii politice necuvenite.

Distribuie acest articol