După ce l-au menajat pe Vlad Filat, acum IDIS Viitorul ne-o bagă și pe Maia Sandu?!

Urmarind duminica protestul din PMAN, am observat ca pe scena a urcat si Igor Munteanu, directorul executiv al IDIS Viitorul, precum si alte persoane din echipa acestuia.

Prezenta lui Munteanu a tradat in primul rand pretinsa impartialitate si obiectivitate a asociatiei, dar mi-a amintit si despre faptul ca intreaga sa echipa l-a menajat pe Vlad Filat in perioada 2009-2015, iar dupa aceasta toti au inceput sa-i faca publicitate electorala Maiei Sandu.

Mai mult, mi-am amintit si despre ceea, ca echipa IDIS Viitorul a fost la putere prin intermediul PLDM si nu a facut absolut nimic. Dar ei ACUM protesteaza si spun ca s-au “zaibit” impreuna cu Nata Albot, Andrei Nastase, Maia Sandu, Natalia Morari si altii.

In aceeasi ordine de idei, este de mentionat si adevarul ca Viitorul fabrica rapoarte economice favorabile pe timpul guvernarii lui Vlad Filat, dar au evitat in acelasi timp sa atentioneze si despre colapsul bancar planuit si pus in aplicare de Verde Imparat.

Asadar, dupa cum am scris si mai sus, cel putin 3 reprezentanti IDIS Viitorul aflati la guvernare in perioada de glorie a lui Vlad Filat sunt:

  1. Igor Munteanu, director executiv – Ambasador in SUA, Brazilia si Mexic;
  2. Veaceslav Ionita, expert – deputati si presedinte al comisiei de finante;
  3. Veaceslav Negruta, expert – ministru de finante.

Poate sunt mai multi dar nu am reusit sa accesez siteul viitorul.org, iar asupra listei voi reveni cu o alta ocazie.

Astfel, Igor Munteanu a fost inaintat de ministerul de externe patronat de Vlad Filat la functia de ambasador in SUA, Brazilia si Mexic. Despre aceasta puteti afla de pe lex.justice.md si din presa.

Ulterior caderii lui Filat, fiind deja cu noi interese si obiective de grup, asociatia acestui Munteanu devenit autoarea unor sondaje care au aranjat-o pe Maia Sandu in pozitia andromaca peste Andrei Nastase, iar scopul principal a fost subestimarea liderului PPDA si propulsarea liderului PAS in campania pentru prezidentiale.

Tot acest Munteanu, fiind deja cu trup si suflet alaturi de Maia Sandu, si-a permis cateva luni in urma sa promoveze retorica, precum ca Basescu face politica la Chisinau in folosul lui Plahotniuc, iar unionistii mobilizeaza electoratul lui Dodon. Declaratia poate fi gasita pe adevarul.ro

Veaceslav Ionita este un alt reprezentant emblematic al IDIS Viitorul. Acesta a fost in guvernarea liberal-democrata cu functia de deputat. Apropo, Ionita este si personajul care ne tot spunea la ProTV Chisinau, in perioada comunista, ca leul era tinut artificial si ca trebuia devalorizat la 25 lei/1$.

Pana la urma echipa PLDM a reusit devalorizarea, insa la pachet a mers si BEM. Performanta atinsa cu ajutorul expertilor!

De ce atunci nimeni nu era zaibit?!

Urmatorul personaj este Veaceslav Negruta, ministrul de finante. Acesta si-a permis sa execute indicatiile lui Filat, iar paguba adusa Statului este de minim 400 de mii euro. Bravo! Iata asa chiar poti sa te zaibesti! Expert!

Asadar, desi au fost la putere in Guvern si Parlament si l-au promovat pe Filat peste tot unde a fost posibil, inclusiv au facut rapoarte favorabile guvernarii liberal-democrate, insii din IDIS Viitorul incearca acum sa ne-o bage si pe Maia Sandu, adica tot pe exponenta PLDM dar in versiunea galbena!

Dar poate ne-am zaibit si noi de acesti experti si de interesele lor?!

Nata Albit ce zice?

Distribuie acest articol