Dublă lovitură pentru experții JTV si TV8: BERD a procurat MAIB, iar BlueAir & Co a preluat AirMoldova

  1. In 2017 un politician fugar a spus ca Plahotniuc va prelua MAIB. Dupa aceasta si “expertii” Jurnal TV si cei de la tv8 afirmau acelasi lucru;
  2. La inceputul anului 2018 “expertii” spuneau ca Plahotniuc va prelua si AirMoldova.

Potrivit “expertilor”, Plahotniuc urma sa intre in posesia acestor doua companii prin atacuri raider, respectiv free.

„Am dat de nişte documente care demonstrează că Aeroportul Internaţional Chişinău nu numai că are acum interes să preia, dar are deja cazuri similare. Cea mai mare problemă asta e managementul defectuos. Domnul Scorpan este deja de peste 8 ani director. Aşa se fac şiretlicuri, se pun oameni bine controlaţi, şantajabili care pot să semneze orice document, interimar îi ţin aşa, fără concurs”, a menţionat preşedintele APCCEC, Andrei Donică.

„Aici ajungem la problema că statul nu este un administrator eficient. Întreprinderea este supraîndatorată şi brusc primeşte un credit de la o altă întreprindere. Deci, în situaţia asta poate fi cazul sau există suspiciuni că poate fi cazul de un atac raider clasic”, a afirmat Sergiu Tofilat, preşedintele comunităţii WatchDog.md.

Sursa declaratiilor: jurnal.md

Insa, desi Donica si alcoolicul Tofilat se bateau cu fundul de pamant ca anume asa va fi, astazi Guvernul a dat lovitura de gratie:

  1. BERD a preluat MAIB – vezi aici.
  2. BlueAir & Co a preluat AirMoldova – vezi aici.

Prin urmare, europenii au pus mana pe doua cele mai importante banci din tara (VB si MAIB), iar firma romaneasca BlueAir va controla si unicul operator avia care a apartinut Statului.

🙂

Apoi ce fumeaza si ce beu expertii atunci cand fac anumite afirmatii? Mai sunt credibili?!

Distribuie acest articol