Cei de la Amnesty International, oficiul din Chișinău, se ascund mișelește după o poartă încuiată și înaltă de 3 m

Desi de cativa ani de zile ne tot invata despre transparenta, iar uneori mai condamna si anumite actiuni violente, cu exceptia agresarii jurnalistilor de catre oamenii pas si ppda, cei de la Amnesty International, oficiul din Chișinău, se ascund mișelește după o poartă încuiată și înaltă de 3 m, ascunzandu-se de jurnalsiti si de intrebarile despre cum si-au permis sa imbrace saci pe capurile unor minori.

Reamintesc despre faptul ca Amnesty International, oficiul din Chișinău a organizat o conferinta de presa, iar pe fundal au adus si niste minori cu saci pe cap si cu streangul la gat.

Conferinta a avut loc in timpul orelor scolare, iar elevii au fost adusi la conferinta fara ca ei sa cunoasca din timp ca vor trebui sa o faca pe prizonierii turci. Mai mult, nici parintii copiilor nu au fost informati si nici intrebati oficial inainte de eveniment, fapt confirmat chiar in ziua respectiva.

In contextul celor intamplate, condamnate inclusiv si de catre avocatul poporului, unii jurnalisti de la Chisinau au apelat la oficiul Amnesty central de la Londra, de unde au primit un raspuns, ca participarea minorilor la conferintele de presa si la alte evenimente de genul este permisa doar cu invoirea parintilor.

Intrebati despre acordul parintilor, cei de la Chisinau au luat apa in gura si chiar refuza sa vorbeasca cu jurnalistii despre ce si-au permis sa faca. Mai mult, ei spun ca nu au ce vorbi cu presa, precum ca nu ar fi obligati.

Deci, organizatia-firmă care ne tot spune despre cat de transparenti ar trebui sa fim, acum refuza sa fie transparenti. Ei au ales sa se ascunda miseleste dupa o poarta inalta de trei metri si incuiata bine de tot, inclusiv pentru jurnalisti.

Urmare a celor intamplate, ce au facut insii de la Amnesty Chisinau ar trebui sa puna multe semne de intrebare in sediile donatorilor externi, dar si in sediile unora de la noi care obisnuiesc sa arate din deget in baza concluziilor aceste organizatii. La fel, faptul ca ei refuza sa discute cu presa denunta si ca transparenta promovata de aceasta firmă-organizatie este de fapt o facatura si doar un motiv sa stoarca bani frumosi de la zeci de donatori.

Distribuie acest articol