Țopa și Platon au fost dați de gol la televiziunea Nataliei Morari, iar știrea a fost lichidată fără urmă și de pe Google!

Update: 1 ora in urma, tvnatasha a republicat stirea cu un titlu nou, dar nimeni nu stie continutul stirii initiale 🙁 Totusi, in noua stire nu scrie nimic despre socrul Nataliei Morari si despre cum Petru Lucinschi a luat credite preferentiale ca sa cumpere % la BEM, nimic despre firma lui Platon, precum nici macar un cuvant despre Topa.

Condamnații Țopa și Platon au fost dați ieri de gol la tv8 în cadrul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață, iar individul care a făcut dezvăluirile este Denis Ureche, un condamnat în două instanțe pentru implicarea în jaful miliardului de la Banca de Economii.

Potrivit lui Ureche, referința la persoana Gacickevici este prea artificială, iar opinia publică ar trebui să-și îndrepte ochii inclusiv și spre Frankfurt, adică spre Viorel Țopa, partenerul de afaceri al lui Victor Țopa, care împreună au jefuit BEM și au realizat cu acești bani un atac raider asupra AirMoldova. Totodată, intervievatul a menționat de mai multe ori și firma Kelway Tradind SA. Kelway Trading S.A. este o companie off-shore înregistrată în Panama, cu conturile în băncile din Letonia, care aparține condamnatului Veaceslav Platon, folosită atât în spălătoria de bani rusească, cunoscută sub numele de Laundromatul rusesc, cât și în frauda bancară moldovenească, Miliardomatul moldovenesc, sau jaful secolului. Transferuri de la off-shorul lui Platon, Kelway Trading, au primit și frații de dosar, Victor și Viorel Țopa, dar și companiile lui Vlad Filat, cum ar fi SRL Caravita.

Prin schema de mai sus a fost finanțat și postul tv7, actual tv8 cu vreo 8 milioane de lei, iar Natalia Morari a realizat din acești bani emisiune ”nepărtinitoare” și a chemat oamenii la proteste.

O altă persoană indicată de Ureche a fost Petru Lucinschi, socrul Nataliei Morari, care a primit și el credite neperfomante & preferențiale în scopul procurării tendențioase a acțiunilor BEM.

Urmare a emisiunii, tv8 a făcut o știre cu titlul http://tv8.md/2018/11/19/condamnat-in-dosarul-furtul-miliardului-beneficiarii-finali-ai-fraudei-sunt-in-moldova-administreaza-acesti-bani-si-in-tara-si-peste-hotare/.

De ce dau titlul prin link?! Deoarece Natalia Morari a reușit să-i înfurie pe Țopi, Platon și Lucinschi, iar știrea a fost lcihdiată definitiv de pe site, inclusiv nu au fost lăsate nici urme pe Google în cookies.

Fotografia postată de Corneliu Gandrabur.

Vesel, nu? 🙂

Dacă este să ne întoarcem la tema despre jaful secoului de la BEM, acest Denis, invitatul ghinionist la tv8, a spus că toate deciziile privind sustragerea banilor din bănci erau luate la hotelul Luna din Chișinău, hotel ce ar aparțile lui Karamalak.

Cu privire la știrea scoasă de pe tv8, am plasat pe facebook următoarea întrebare:

Intrebare serioasa pentru jurnalistii independenti de la tv8, pentru voluntari si pentru acel Consiliu de administrare…

Publicată de Corneliu Gandrabur pe Luni, 19 Noiembrie 2018

Distribuie acest articol