Stop Fals! Unimedia manipulează în privința tarifelor roaming între RO și MD

Azi a fost semnat un acord mic intre RO si MD cu privire la eliminarea tarifelor roaming pentru data de 1 decembrie 2018, dar care va servi drept startul unui acord mare de eliminare definitiva in viitor a acestor taxe suplimentare intre operatorii de telefonie mobila.

Cu toate acestea, Unimedia publica o “stire” prin care transmite ca RO si MD au abolit roamingul dar nu s-a indicat si data intrarii in vigoare. Fals!

Iata ce a transmis oficial premierul Filip:

Astfel, potrivit informatiei oficiale de la Guvern (sunt si pe gov.md), astazi a fost semnat un acord privind eliminarea taxelor pentru o singura zi, pe 1 decembrie 2018. Mai mult, informeaza si premierul, ulterior vor fi discutii la subiect si urmeaza sa fie semnat un acord privind abolirea definitiva a tarifelor roaming intre operatorii de telefonie mobila din RO si MD, iar romanii de pe ambele maluri ale Prutului vor utiliza telefonia la tarife nationale.

Prin urmare, Unimedia manipuleaza in mod grosolan si denigreaza intentionat un proiect asteptat de romanii basarabeni.

Un fals a publicat si ProTv:

Acordul nu a fost semnat de Pavel Filip si Dancila. A fost semnat de Gaburici si probabil de omolog. Vezi foto.

***

Aceasta sesizare Stop Fals! nu va fi luata in considerare de API. Ei nu vad asa manipulari.

***

Articolul a fost scris fara finantari de la Ambasada SUA si nici de la Delegatia UE, precum nu este sustinut nici de Asociatia VIP a telejurnalistilor (in)dependenti din Moldova.

Distribuie acest articol