Siteul nic.md are un nou design

Periodic verific ce siteuri există în Molodva și de către cine au fost înregistrate. Așa am dat astăzi și peste noul design al MoldData (www.nic.md). Imaginea este mai jos.

Ce ar trebui de corectat:

  1. Nu am parcurs prea mult pe noul site, însă eu aș aranja puțin ordinea de afișare în pagina Whois (https://nic.md/ro/whois/), deoarece informațiile despre site apar în susul casetei Căutare, ceea ce nu este prea comod și nici nu am mai întâlnit pe alte siteuri internaționale. Ar trebui mai întâi caseta de Căutare să fie sus, apoi sub ea să apară și rezultatele. Ce mă bucură este eliminarea codului cela din 4 cifre. Era în plus la versiunea veche.
  2. Dacă tot suntem în Moldova, în special în scopul evitării oricăror suspiciuni, MoldData ar trebui să includă plata cu cardul prin operator național sau prin M-Pay. Din păcate, așa cum am testat pe site, a rămas plata online prin 2Checkout, iar despre cum ajung banii în Moldova pe contul bancar al MoldData nu se știe. Evident aici apare o breșă și o posibilă evaziune fiscală, poate chiar și delapidarea întreprinderii de stat. Cine fură știe mai bine.

Partea bună:

În sfîrșit nu mai trebuie să cerem contul de plată de la MoldData. Acum Invoice este generat automat pe site în PDF, iar transferul poate fi efectuat inclusiv prin intermediul sistemului bancar. Acest pas în secolul 21 trebuia făcut de ceva vreme. Bine că măcar acum au decis să pășească peste mofturile birocraților și amatorilor de hârtii trimise prin fax.

Distribuie acest articol