Preluarea Moldindconbank pune capăt înfluenței mafiei rusești asupra sistemului bancar moldovenesc

Prin intermediul unui comunicat de presa, Banca Nationala a Republicii Moldova a informat opinia publica despre permisiunea acordata unui fond de investitii european interesat si bine-intentionat sa procure Moldindconbank, institutie detinuta anterior de raiderul Veaceslav Platon.

Vestea cade bine pentru pilonii economici si bancari din Moldova, precum si pentru mediul de afaceri. Totodata, se formeaza un cerc bine inchegat de banci serioase in portofoliul europenilor, adica in buzunarul investitorilor care se conduc in activitatea lor doar de legi si nu de scheme frauduloase de genul sarlataniilor financiare puse la cale si in aplicare de catre mafia ruseasca.

Deci, urmare a preluarii de catre investitorii europeni, aceasta banca va cunoaste un suport considerabil in dezvoltare si va redeveni o banca stabila 100% si scoasa de sub orice supraveghere “speciala” sau “timpurie” din partea BNM. Mai pe scurt, vorba lui Constantin Cheianu, MICB va recapata prin investitii europene acea libertate de care trebuie sa se bucure orice institutie bancara lucratoare la capacitatea deplina si cu succese.

Pe de alta parte, trecerea controlului dupa investitorii europeni asupra MICB inseamna, deopotriva, si scaderea influentei rusesti asupra sistemului bancar moldovenesc, dar si inchiderea tarabei pe unde erau spalate miliardele mafiei kremlineze si a serviciilor secrete imperialiste, inclusiv pe unde s-a finanta si recentul razboi ruso-ucrainean.

Asadar, deposedarea lui Veaceslav Platon de aceasta banca nu pune capat doar rusinii, ca Moldova a devenit spalatoria rusilor, dar se pune capacul si peste o adevarata schema care s-a bucurat de tot suportul guvernamental pe timpul lui Petru Lucinschi, Ion Sturza, Vlad Filat si altii.

In fine, trebuie sa apreciem investitiile europene in sistemul bancar moldovenesc, precum si nu ar strica sa ne convingem, ca actuala guvernare a reusit sa gestioneze corect treburile interne si a izbutit sa atraga parteneri de incredere in pofida piedicilor puse de “opozitia” blocului somerilor ACUM.

Distribuie acest articol