O nouă propagandă speculativă în jurul postului Radio Europa Liberă

Postul de propagandă Radio Europa Liberă a început presiunile asupra postului de radio Vocea Basarabiei, iar motivul este rezilierea unilaterală a înțelegerii scrise dintre aceste două entități, divorțul fiind anunțat de VB.

Update: VB precizeaza ca a expirat termenul contractului

Fără să mă bag în fondul problemei, înțeleg faptul că VB nu mai dorește să o difuzeze pe propagandista Natalia Morari și nici pe alți părtinitori mayași de la REL, toți finanțați de americani și prin alte proiecte aparent netransparente.

Potrivit contractelor încheiate de către REL și VB, care sunt generale și identifice cu alți parteneri, fiecare parte este în drept să reziliere unilateral înțelegerea de difuzare, iar pentru acest pas poate să nu explice nici verbal și nici în scris. Regula contractuală spune că se taie timpul de antenă și cu asta basta.

Cu toate acestea, așa cum am menționat și mai sus, cei de la REL insistă pe reluarea emisiilor pe postul VB. Mai mult, REL se plânge că directorul VB nu răspunde la apeluri și nici nu vrea să-și explice decizie.

În suportul REL a sărit repede portalul media-azi.md, care diseminează presiunea mediată a REL asupra VB.

În acest context, se atestă o influență neadecvată din partea REL asupra VB, mai cu seamă că ultima nu este obligată să răspundă la apeluri și nici să-și motiveze decizia în fața cuiva, decât în fața fondatorilor acestui post.

În partea ce ține de REL, vreau să menționez că acest post găzduiește mai multe persoane dubioase, iar mai mulți ani l-a finanțat pe un individ care astăzi este consilierul lui Dodon și un mare admirator al lui Vladimir Putin. Din punct de vedere al politicii redacționale, REL a admis mai multe ori derapaje, iar principiul nepărtinirii a fost încălcat în favoarea promovării Maiei Sandu și al colegului ei Andrei Nastase.

Prin urmare, REL începe să capete o imagine cu ”zeci sau chiar sute de mii” de îndoieli, iar presiunea pe care o exercită asupra VB demonstrează încă o dată faptul că stația din Moldova a rețelei de propagandă nu dorește să piardă un canal de difuzare a manipulărilor mediatice.

În fine, este de apreciat faptul că rezilierea contractului dintre VB și REL reduce și nivelul de propagandă. Sper că acest pas o să fie urmat și de către alte stații radio și TV.

O zi bună și sughiț bun propagandiștilor 🙂

P.S.: REL a fost postul care a manipulat la Revoluția din 89, România, iar inclusiv din cauza lui acțiunea de protest a degenerat în vărsări de sânge. Istoria nu se uită.

Distribuie acest articol