De ce Andrian Candu ar fi trebuit să iasă în fața unor ong-iști și jurnaliști antrenați politic?

Cativa jurnalisti si-au ridicat astazi fundurile de pe scaunele scumpe si au “protestat” din nou in fata Parlamentului, dupa care, probabil, au mers la vreo ambasada sau la resedinta unui ambasador cu dare de mana si cu bucate pe masa.

Cu privire la eveniment, dupa cum releva SPAM-ul propagandistic de pe Facebook, la masura de azi au participat mai multi ong-isti si jurnalisti legati de conturile bancare ale firmelor offshore detinute de Filat, dar care in prezent ling activ fundul Maiei Sandu si doneaza bani partidului PAS (vedeti pe anticoruptie.md).

Asadar, acesti “reprezentanti ai societatii civile”, precum si jurnalistii “independenti” s-au revoltat azi ca democratul Andrian Candu nu a iesit in fata lor si ca nu au fost bagati in seama. Chipurile ei doreau un dialog societatea-civila-jurnalisti-oficiali.

Totusi, uitandu-ma la hunta de mancai prezenta astazi in fata Legislativului, m-am intrebat daca Andrian Candu ar fi trebuit sa iasa in fata acestora. Raspunsul este ca nu trebuia, iar mai jos explic de ce.

Cativa ani in urma acelasi grup de jurnalisti si ong-isti a iesit in fata Parlamentului si a cerut un loc special in Parlamentul pentru jurnalisti si operatori. Atunci spuneau ca Parlamentul a organizat un țarc rusinos. Dupa cateva discutii, Candu a dispus rezervarea catorva scaune jurnalistilor. Insa, asa cum se stie deja, de atunci nu au fost pe acele fotolii nici jurnalistii si nici insii care le-au cerut, fiind demonstrat faptul ca a fost un pretext de hamaiala in fata Parlamentului, exact cum astazi au gasit alte motive si au iesit din nou sa se planga pe nu stiu ce.

Astfel, dupa ce toti si-au dat seama ca protestele ong-istilor si jurnalistilor “independenti” sunt doar se forma si trag mai mult la turta politica a /pas/, nici macar o atentie nu poate fi indreptata in directia acestora. Mai mult, aceste specimene trebuie sa fie excluse din comunitate si aruncate la abatorul de indivizi compromisi.

Distribuie acest articol